İkinci el araç satmak bazen zahmetli bir iş olabiliyor. Bir ilan vermek, galericilerden telefon almak ve potansiyel alıcıların ziyaret edip test sürüşü yapması için zaman ayırmak çok yorucu olabilir. Ancak en hızlı satılan otomobillerden birine sahipseniz, işler sizi bu kadar yormayabilir.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, ikinci el piyasasında en hızlı satılan otomobil BMW X1. BMW X1 ilanda sadece 11 gün kaldı ve bu onu ikinci elde en hızlı satılan otomobil yaptı. Ancak lise bununla sınırla değil. Araştırma 10 otomobil marka ve modelinin açık ara diğerlerinden çok daha hızlı satıldığını ortaya koydu.

Veriler, Haziran 2022 ile Haziran 2023 arasında önde gelen ikinci el otomobil çevrimiçi pazaryerlerinden birinde kaydedilen ortalama satış süresine dayanıyor. Araştırmada bir reklam ilk yayınlandıktan sonra her bir aracın platformundan ne kadar hızla kaldırıldığını ölçüyor.

Araştırma sonunda satış hızılya rakiplerini geride bırakan 10 marka ve model çıktı.

İşte ikinci elde en hızlı satılan 10 model...

1. BMW X1 – 11 gün

2. Lexus NX350h – 12 gün

3. Kia Ceed – 13 gün

4. Kia Sportage – 13 gün

5. Honda Civic – 13 gün

6. Audi SQ2 – 13 gün

7. Jaguar E-Pace – 13 gün

8. Dacia Duster – 14 gün

9. Ford Galaksisi – 14 gün

10. DS 3 Crossback – 15 gün

Kaynak: AutoTrader, Haziran 2022-Haziran 2023 arasındaki ortalama satış günleri araştırması

BU MODELLERİ ALMAK İSTEYENLER İÇİN İŞLER ZOR

En hızlı satan modellerin sahipleri için bu araştırma iyi bir haber olsa da, potansiyel alıcılar için, bu arabalardan birini başkasından önce almak zorlu bir yarış. Hem hızlı olmalısınızı hem de iyi bir teklif sunmalısınız.

Araştırma hakkında konuşan Auto Trader'ın yazı işleri müdürü Erin Baker şunları söyledi:

"Geçen yıl İngiltere'de en hızlı satan 10 arabadan dokuzunun 12 aylıktan küçük olmasının nedeni sıfır araç arzındaki sıkışıklık. Herkes artık 'neredeyse sıfır' alternatifler için ikinci el pazarına yönelmeyi tercih ediyor. Hibrit modellerin en hızlı satanların çoğunluğunu oluşturması da ilginç. Tamamen elektrik fiyatları yumuşadı, ancak çoğu kişi için henüz tam olarak erişilebilecek düzeyde değil, bu nedenle hala büyük ekonomi ve geleneksel yakıtla çalışan araçlara göre daha düşük emisyon isteyen ancak fiyat etiketi olmayan otomobil alıcıları için hibrit araçlar iyi bir seçenek."