Sağlıklı ve ciddi bir ilşki kurabilmek için partnerinizin güvenini kazanmanız ve aynı şekilde ona güven duyduğunuzu kendisine hissettirmeniz gerekiyor. Ama bazen bu o kadar da kolay olmuyor. İçimizi kemiren güvensizlik duygusu bizi ele geçirip ilişkiye ciddi zarar verebiliyor. Ama şunu unutmayın ilişkileri sağlam bir temele oturtmanın en önemli etkenlerden biri güven duymaktır. Peki güvensizlik duygusunu yenmek için ne yapmalı? İşte isze güvensizlik duygunuzu yenmek için bir kaç öneri...

MÜKEMMEL OLMAYA ÇALIŞMAYIN

 Partnerinizle her konuda aynı fikirde olmaK zorunda değilsiniz. Farklılıklarınızı kabullenin ve beklentilerinizi gerçekçi tutun. Herkesin ilişkisi kendine özeldir.

İLİŞKİNİZİ BAŞKALARIYLA KIYASLAMAYIN

Önceki ilişkilerinizde yaşadığınız kötü deneyimleri unutun. Yeni ilişkinizde aynı şeyleri yaşamayacağınızı bilin. Her insan farklıdır ve her ilişki de farklıdır. Geçmişi geride bırakın ve geleceğe odaklanın.

Önceki ilişkilerinizde olumsuz deneyimler yaşamış olabilirsiniz. Yeni ilişkinizde bunları yaşamamak için savunma mekanizması geliştirecek ve karşınızdaki kişiye güven duymakta zorlanacaksınız. Güven duygusunu oluşturabilmek için karşılaştırmalardan uzak durun.

 AKLINI OKUMAYA ÇALIŞMAYIN

Partnerinizin ne düşündüğünü veya hissettiğini tahmin etmeye çalışmak yerine onunla konuşun. İletişim kurarak anlaşmazlıkları çözebilir ve birbirinizi daha iyi anlayabilirsiniz. Partnerinizin duygularını ve düşüncelerini dinleyin ve saygı gösterin.

SORUNLARI BÜYÜTMEYİN

Küçük problemleri olduğundan daha büyük problemlermiş gibi görmemeye çalışın. Kafanızdaki soru işaretleri zamanla ilişkinize olan güveni kaybetmenize yol açacaktır. Sorunlarınızı partnerinizle paylaşın ve çözüm yolları arayın.

ARTILARI VE EKSİLERİ DÜŞÜNÜN

Hiçbir ilişki mükemmel değildir. Herkes ilşkisinde sorun yaşar. Sağlıklı bir ilişkide partnerinizi olduğu gibi kabul etmelisiniz. Partnerinizin olumlu yönlerini takdir edin, olumsuz bulduğunuz yönlerine de saygı göstermelisiniz.

Partnerinizin sizi sevdiğini ve değer verdiğini unutmayın.

Güvensizlik duygusunu yenmek için bu adımları uygulayabilirsiniz. Unutmayın, güven duymak hem kendinize hem de partnerinize iyi gelecektir.