15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında TBMM'de güvenlik önlemleri artırılıyor. Bomba yüklü dronelara karşı önlemler alınırken  helikopter ve uçak saldırılarına ise füze sistemi kurulacak. Öte yandan TBMM’ye sadece personel ve misafir araçlarının giriş yapacağı, tüneli de bulunan yeni bir kapı açılıyor. TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu’nun önceki günkü toplantısında TBMM’nin güvenlik önlemleri ve milletvekillerinin çalışmalarına yönelik bir dizi radikal karar ele alındı.

Kararlar özetle şöyle:

TÜNELLİ KAPI

TBMM kampüsü içinde güvenlik riskini artıran araç yoğunluğunu azaltmak için “tecrit” uygulaması yapılacak. Bunun için üçü aktif toplam beş kapısı bulunan TBMM’ye 6’ncı kapı açılacak. Tünel girişi olacak yeni kapıdan sadece personel ve misafir araçları alınacak. Tünelli kapıdan sadece park ve kapalı otoparka geçiş olacak. Milliyet'te yer alan habere göre arabalarını burada bırakacak olan personel ve misafirler arandıktan sonra kampüse girebilecek.

FÜZE SİSTEMİ KURULUYOR

Bomba yüklü “drone”larla saldırı için önlem alınacak. Bu amaçla TBMM Bilişim Başkanlığı ve Aselsan’ın ortak yürüttüğü “drone” kilitleme, yere indirme projesi uygulamaya sokulacak. Aynı yerleşim alanında bulunan TBMM, Genelkurmay, İçişleri Bakanlığı ve kuvvet komutanlıklarının, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi helikopter ve uçak saldırılarına karşı önlem alınacak. Uçuş yasağı konulan hava sahasına giren hava araçlarını düşürmek için Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın çalışmalarını yürüttüğü füze sistemi devreye girecek.