Son dakika 2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bakanlar Kurulu resmi açıklama

Son dakika haberine göre, uzun zamandır tartışılan Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak sorusuna bugün Bakanlar Kurulu resmi açıklama ile noktayı koyacak. Vatandaşların Kurban Bayramı tatili için beklentisi 10 gün iken, aynı şekilde turizmciler de ekonominin canlanması için tatilin 10 gün olarak uzatılmasını talep ediyor. Kurban Bayramı tatili 30 Ağstos Zafer Bayramı ile birleştirilecek mi? Tüm ayrıntılar ve açıklamalar haberimizde

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Gözler bugün toplanacak olan Bakanlar Kuruluna çevrildi. Saat 14.00'te toplanacak olan kuruldan Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı ve Kurban Bayramı tatilinin ne zaman başlayacağına dair karar çıkacak.


2017 KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?

31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe
1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün
2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün
3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün
4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

10 GÜNLÜK TATİLE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN OLUMLU SİNYAL

Geçen hafta İstanbul'da cuma namazının ardından soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatiline ilişkin sorulan soruya cevap vermişti. 10 günlük tatilin turizm açısından olumlu olacağını ifadelerini kullanan Cumhurbaşakanı Erdoğan,  “Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm, -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum” açıklamasında bulunmuştu.

EKONOMİ BAKANI: TATİLDEN ÇOK ÇALIŞMAYA İHTİYAÇ VAR

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Kurban Bayramı tatiline ilişkin olarak "Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

2017 KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Hayvancılık sektöründe ithalatta gümrük vergisinin düşürülmesi, dişi düve kesiminin yasaklanması ve et fiyatları tartışmasıyla birlikte, kurban bayramı öncesi kurbanlık fiyatları merak konusu oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, dişi düve kesimine yasak getirildiğini ve kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Piyasada kuzu bulunamadığını dile getiren Kırlıoğlu, bu yıl kurbanlık fiyatlarının yüksek olacağını belirtti. Geçen yıla göre artış olacağını savunan Kırlıoğlu, "İnsanlar yetiştirdikleri hayvanları kurbanda pahalı olacak diye şimdi satmıyor. Fiyatlar yükselecek. Fiyatlar kurbanda cep yakacak. Eğer dışarıdan hayvan bulup kurban zamanı getirmezse fiyatlar artacak. Küçükbaş kurbanlıklar bu yıl 1000 liranın üzerine kesin çıkar, kesinlikle altında bulunmaz. Şu anda bile küçükbaş hayvanlar 750-800 liraya mal oluyor. Büyükbaş kurbanlıklar ise 18 bin liraya kadar çıkabilir" dedi.

KURBAN BAYRAMINDA ULAŞIM (İETT) ÜCRETLİ Mİ?

Bayramın birinci günü ila sonuncu gününe kadar İstanbul’da hızlı feribot haricindeki deniz ve kara ulaşımlarında yüzde 50 indirimli olacak.