15 Temmuz ve Milli Birlik günü etkinliklerine Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcıları Bünyamin Kuş, Yunis Koç, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Askeri erkan, kamu kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığına bağlı Garnizon Komutanlığında bulunan şehitlik kabirlerini ziyaret eden heyet, daha sonra 15 Temmuz'da yaşamını yitiren şehitler için dua ve Kuran-ı Kerim okudular. Okutulan duaların arından terör olaylarından yaşamlarını yitirenlerin kabirlerini ziyaret eden Vali ve beraberindekiler, daha sonra şehit kabirlerine kırmızı karanfil bıraktıktan sonra Garnizon komutanlığında bulunan şehitlik müzesini gezdiler. 

DEAŞ'A AİT BOMBA MÜZEDE SERGİLENDİ

Müzede, 1- 2 Aralık 2015 tarihinde Irak'ın Musul kenti yakınlarında bulunan Başika bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen DEAŞ'a ait el yapımı bir bombanın da sergilendiği görüldü. 

Yapılan gezi ve törenlerin ardından heyet Siirt'te bulunan Yeni Mahalle Camisi'ne geçerek burada 15 Temmuz Şehitleri için okutulan mevlite katıldı.