Tatvan'da dağdan inerken bitkin bir halde bulunan 2 aylık dişi boz ayı yavrusu,  YYÜ Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yoğun bakımda tedavi altına alındı. Merkez Müdürü Doç.Dr. Lokman Aslan tarafından tedavisi yapılan ve Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Tülay Erdönmez'in bakıcılığını yaptığı yavru ayı 25 gün süren tedavi sürecinden sonra iyileşti. Van'da kalması istenen yavru ayının, Bursa'nın karacabeyİlçesi'nde bulunan ve ayıların doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürdükleri Ovakorusu Ayı Barınağı'na gönderilmesine karar verildi.

UÇAKLARA ALINMADI

Özel olarak kafese konulan ayı yavrusu görevlendirilen bir ekibin kontrolünde dün öğleden önce uçak ile İstanbul'a gönderilmek istendi. Hava yolu taşımacılığı yapan bazı firmalar yavru ayıyı kabul etmedi. AtatürkHavalimanı'na inecek uçağa da verilmeyen ayı ancak akşam saatlerinde hayvanı kargoda taşımayı kabul eden uçak ile görevliler kontrolünde Sabiha Gökçen Havalimanına  getirildi. Yavru ayıyı Bursa'dan gönderilen özel bir ekip ve araç ile havalimanından alınıp gece saat 01.00 sıralarında Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı'na teslim edildi.

KORUMA ALTINDAKİ AYI SAYISI 75 OLDU

Yavru ayının gelmesiyle Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı'ndaki ayı sayısı biri yavru ikisi genç olmak üzere toplam 75'e yükseldi.  Ayılar burada doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürüyor.