YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı?

 YÖK tarafından ilk defa bu sene uygulanan YÖKDİL sınavı ikinci kez ve dört dilde yapıldı. 5 Mart'ta ilk defa uygulanan YÖKDİL sınavı sadece İngilizce dili için yapılmıştı. Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça,
Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılan YÖKDİL sınavı sonrasında sonuçları ne zaman belli olacak merak ediliyor. Peki YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman belli olacak? 

2017 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınav sonuçları için YÖK tarafından belirlenen kesin bir tarih yok. YÖKDİL sınav sonuçları bir önceki sınavdan yaklaşık 3 hafta sonra açıklanmıştı. 5 Mart'ta yapılan YÖKDİL sınav sonuçları 24 Mart'ta belli olmuştu. Aynı sürecin bu sınavda da işlemesi durumunda Temmuz ayı sonuna doğru YÖKDİL sınavı sonuçları açıklanacak demektir. YÖKDİL sınav sonuçları "https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/" adresinden öğrenilebilecek.

YÖKDİL nedir?

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

2017 YÖKDİL'e kimler, hangi şartlarda başvurabilecek?


Bu sınava yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

YÖKDİL sınavının başarısı nasıl değerlendirilecek?


İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

Hangi alanda sınava girmem gerektiği nasıl belirlenecektir?


Her üç alanda yapılan sınavlar eşdeğer olup, adaylar kendi disiplinleri ve yetkinliklerini dikkate alarak hangi alandaki sınava girmek istediklerine kendileri karar verecektir. Elde edecekleri puan lisansüstü eğitim ve doçentlik başvurusunda alana bağlı olmaksızın kullanılabilecektir.

YÖKDİL’in geçerlilik süresi olacak mı?


YÖKDİL’in geçerliliğine ilişkin düzenlemeler YDS ile aynı olacaktır.

YDS sınavı devam edecek mi?
Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.