Trabzon'da 6 çocuk annesi Hamide Kaldırım (85), yıllardır ilmek ilmek ördüğü binlerce patiği, Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan askerlere göndererek yürekleri ısıtıyor.

Zorlu kış koşullarında görev yapan askerlerin üşümemesi için verilen anlamlı destek karşılıksız kalmazken, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kaldırım'a teşekkür plaketi verildi. Sağlığı el verdikçe patik örmeye devam edeceğini söyleyen Kaldırım, "Bellerine kadar kar geliyor, dağlarda duruyorlar. Üzülüyorum" dedi.

Zamanının büyük bölümünü evde geçiren Kaldırım, televizyon izlediği sırada kış şartlarında görev yapan askerleri görünce duygulanarak Mehmetçik için patik örüp, göndermek istedi.

Oğlu Mahmut Kaldırım, annesinin bu isteğini gerçeğe dönüştürmek için önce Türkiye'nin farklı illerindeki askeri birliklere daha sonra da çocuk esirgeme kurumlarına ve öğrencilere ulaşarak patikleri göndermeye başladı.

Görev yaptıkları bölgelerde Türk bayrağı altında gönderilen patikleri ellerinde tutarak fotoğraf çektiren askerler, bu kareleri de Kaldırım'a ulaştırdı. Askerlerden gelen duygu dolu notta "Hamide annemiz. Memleketimizin ücra köşesinde ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde vatan aşkının sıcaklığı ile çalışırken sizden gelen bu ince hediye bizlerin kalbindeki vatan sevgisini körükledi. Bu hediyenizden dolayı sizlere ne kadar teşekkür etsek az. Bölüğümüz adına teşekkür ve şükranlarımızı sunarız" ifadelerine yer verildi.

Sağlığı el verdikçe patik örüp göndermeye devam edeceğini söyleyen Kaldırım, "Plaket yollamışlar, çok duygulandım. 'Masraf yapmışlar' diye düşündüğümden üzüldüm; eziyet çektiler, uğraşmışlar, sağ olsunlar.