İsmail Kartal yönetiminde çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de sıcak saatler yaşanıyor. Son olarak ezeli rakibi Beşiktaş'a tarihi bir transfer çalımı atarak Sırp yıldız Dusan Tadic'i kadrosuna katan Fenerbahçe, kadrodaki yabancı oyuncu sayısını düşürmek amacıyla bir yıldızıyla yollarını ayırdı. Kanarya'nın yollarını ayırdığı golcü futbolcunun yeni durağı ise herkesi şaşırttı.

İngiliz golcü Ryan Kent, Ganalı savunma oyuncusu Alexander Djiku, Boşnak dünya yıldızı Edin Dzeko, Polonyalı yıldız orta saha oyuncusu Sebastian Szymanski, Sırp yıldız Tadic ve milli golcü Umut Nayır'ı kadrosuna katan, kiralık futbolcular İrfan Can Eğribayat ile Gustavo Henrique'nin ise bonservisini alarak transfer sezonuna hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe'de sürpriz bir ayrılık yaşandı.

Kanarya, Tanzanyalı futbolcu Mbwana Samatta ile yollarını ayırdığını duyurdu. Sarı-lacivertli ekip, yıllık 2.75 milyon maaş kazanan yıldız ismiyle resmen vedalaştı. 2020-2021 sezonunda İngiliz ekibi Aston Villa'dan kiralık olarak sarı-lacivertli takıma katılan golcü futbolcu, 2021-2022 sezonunda 6 milyon euro karşılığında Fenerbahçe'ye bonservisiyle transfer olmuştu.

Sar-lacivertli ekipte 33 maçta görev alarak yalnızca 6 gollük katkı sunan golcü futbolcu, Belçika ekipleri Royal Antwerp ve Genk'e kiralanmıştı. Tecrübeli golcü geçen sezon Genk formasıyla 36 maça çıkarak takımına 6 gol 1 asistlik katkı sundu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada "Yeni sezon yapılanmasını sürdüren Profesyonel Futbol Takımımızda futbolcularımızdan Mbwana Samatta, Yunanistan’ın Paok Kulübüne transfer olmuştur. Oyuncuya bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz. " ifadelerine yer verildi.