Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, RAMS Park'ta yapılan sponsorluk anlaşmasının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türk futbolunda son dönemlerdeki gerginliğin incelenmesi gerektiğini ifade eden Dursun Özbek, "Görüşme konusunu Ali Bey gündeme getirdi. 4-5 ay önce olmuş bir konu. Ortak bir arkadaşımızın beni ziyaretiyle kendisinin Türk futbolundaki bu gergin ortamın ortadan kalkması için çağrıda bulundu. Ali Bey ile bu konuyu konuşabileceğimizi, Türk futbolundaki bu gergin ortamın sona ermesi için böyle bir görüşmeyi planlayabileceğini söyledi. Bu gerginliğin ortadan kalkması için ben bu görüşmeyi kabul ettim, Ali Bey de kabul etti. Daha sonra Ali Bey bir açıklamaya istinaden bu görüşmeyi iptal etti. Bu gerginliğin bitmesi için görüşerek çözebilir miyiz düşüncesindeydik. Rakibimizden bunun iptali gündeme geldi. Keşke görüşebilseydik, buralara gelmeseydi. Türk sporundaki bu gerginliğin incelenmesi gerekiyor. Türk sporuna ne kadar faydası olmuştur ne kadar zararı olmuştur bu muhasebenin yapılması gerekiyor. Bu günleri hazırlayan geçmişten yapılan söylemlerin artık bitmesi tüm camialara itidalin hakim olması gereği ortaya çıkmıştır. Olaylar detaylı bir şekilde incelenmeli. Kapsamlı bir inceleme yapılmalı. Buradan da adil bir şekilde bunların önüne geçmek için gereken cezalandırmaların yapılması gerekiyor. Her seferinde halının altına süpürdüğümüz olaylar bizi bugüne hazırladı. Sporun yeşil sahada, sporun parkede kalmasını istiyoruz. Sahanın dışına taşmasına oradaki polemiklere sebep olmasına karşı tutumumuz var. Artık milat olmalı. Bu konuyla ilgili adil yaptırımların gündeme gelmesinden yanayız. Bu görev Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ve kamuya düşmektedir. Onların da gerekeni yapacağından eminim" diye konuştu.

"RAKİPLERİN İÇ İŞLERİYLE İLGİLENMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Fenerbahçe Kulübü'nde dün alınan olağanüstü genel kurul kararı hakkında gelen bir soru üzerine Özbek, "Ali Bey'in yaptığı açıklamalara bağlı olarak olağanüstü genele kurul çağrısı, ligden çekilme Fenerbahçe'nin iç işidir. Rakiplerin iç işlerine karışmak gibi bir geleneğimiz yok. Fenerbahçe Kulübü'nün genel kurulu, kendi aralarında toplanacak ve bu konuda karar alacaklar. Daha önce benzer söylemler olduysa da kendileri için en doğru kararı alacaklardır. Galatasaray Kulübü olarak rakiplerin iç işleriyle ilgilenmemiz söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

"SÜPER KUPA İLE İLGİLİ KARAR MEKANİZMASI TFF'DİR"

7 Nisan Pazar günü oynanacak Süper Kupa karşılaşmasında Fenerbahçe'nin ertelenme talebinde bulunması halinde nasıl bir cevap verecekleri sorulan Özbek, şöyle konuştu:

"Süper Kupa finaliyle de ilgili karar mekanizması TFF'dir. O güne kadar ki gelişmelerle onu değerlendirecek TFF'dir. Türk futbolunun hayrı için Türk futboluna faydası olacak her şeyin Galatasaray arkasında durur."

"ALİ BEY'İN İSTİFASI KİŞİSEL BİR KARARDIR"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç'un istifasını kişisel bir karar olarak nitelendiren Özbek, "Kulüpler Birliği Vakfı önemli bir kurum. Türk futbolunun, Süper Lig'de oynayan takımların başkanlarından oluşan bir kurumdur. Ali Bey'in istifası kişisel bir karardır. Saygı duyuyorum. Daha önce bu görevi yaptım. Vakfın içinde değerli başkanlar var. İstifa sonrası oraya yine en iyi şekilde temsil edecek arkadaşlarımızdan birini seçeriz" şeklinde konuştu.

"HER İKİ CAMİAYA DA GEÇMİŞ OLSUN DİLİYORUM"

"Üzerinde durulması gereken konu, Türk futbolunun bu duruma nasıl geldiği" diyen Dursun Özbek konuşmasına şöyle devam etti:

"Görüşmelerimiz, olayların olması, bu seviyeye gelmesi en önemli konu. Şimdi buraya nasıl geldik ? Geçmişten bugüne kadar ki söylemelerimize bakalım. Bu olaylar kendi kendine mi oluyor. Bizim söylemelerimizin neticesinde oluşan gerilim bu olayları tetikliyor mu ? Türk futbolunu yöneten yetkililerin buradan olaya başlaması gerekiyor. Her iki camiaya da geçmiş olsun diliyorum. Bu olayların giderek artan bir seviyeye gelmesi hepimizi endişelendirmektedir. Süratli ve adil bir çözüm bulmanın tek yolu olayların başlangıç anından bugüne nasıl geldik? Hangi söylemlerimiz bizi bugüne getirdi? Dileğim bu tür olayların ortadan kalkması, bu olayın bir milat olması, kişilerin ve kurumların cezalandırılması, adil bir araştırmanın yapılması. Güncel bir şekilde değerlendirmek yerine bu gerilimi neyin arttırdığını belirleyerek bu olayların önüne geçilmesi taraftarıyım."

"BU GERİLİMİ ARTTIRACAK ŞEYLERDEN KAÇINMAMIZ GEREKİYOR"

Kulüpler Birliği Vakfı'nda yakın zamanda toplantı olacağını belirten Özbek, "Burada sadece kulüplerin değil, Türk sporunu yöneten TFF'nin ihmali var mı, yok mu? Bazı önlemleri almakta geç kaldı mı, kalmadı mı? Bunların incelemesini yapacağız. Bugün içinde bulunduğumuz olayların değerlendirmesini yaparken bu gerilimi arttıracak şeylerden kaçınmamız gerekiyor. Bugün bu söylemi tırmandıracak olayların içinde Galatasaray olarak artık hiçbir zaman olmayacağız. Artık bizlere daha büyük görev düşüyor. Ne söylediğimize, ağzımızdan çıkanı düşünmeye bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde Kulüpler Birliği Vakfı'nda görüşmeler orada olacak. Orada oluşacak kanaat çok önemli" diye konuştu.

"MUSLERA İLE 1+1 YILLIK ANLAŞMA YAPACAĞIZ"

Sözleşmesi yenilenecek olan futbolcular hakkında konuşan Dursun Özbek, "Muslera'nın, Kerem'in, Barış'ın, Torreira'nın sözleşmelerinin hepsi yenileniyor. Dolayısıyla bununla ilgili çalışmalarımız sonuçlandı. Özellikle Muslera ile ben bizzat görüştüm. Onlar da Galatasaray Kulübü'ne hizmet etmekten son derece memnunlar. Galatasaray da onların başarılı performansını değerlendirmek durumundadır. Bu konuyla ilgili Erden kardeşim de o açıklamayı yaptı. Söz konusu futbolcularla ilgili sözleşmelerin yenilenmesi yapılıyor. Herhangi bir problem yok. Muslera ile 1+1 yıllık anlaşma yapacağız" ifadelerini kullandı.

"BU YANGININ ÜZERİNE BENZİN DÖKMEYE GEREK YOK"

Fenerbahçe'nin Süper Kupa için yabancı hakem istemesiyle ilgili de konuşan Dursun Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Olayları bence yabancı hakem seviyesine indirmek son derece yanlış. Biz buraya nasıl geldik, bu seviyeye nasıl geldik ? Birbirimizi boğazlama seviyesine nasıl geldik? Bence bunun yabancı hakemle açıklayamazsınız. Bu ayrı bir tartışma. Herkes söylediğinin sorumluluğunu almak zorundadır. Artık öz eleştiri yapmanın zamanının geldiğini düşünüyorum. Geçmişte söyleneneler, geçmişte ifade edilenler sanki yokmuş gibi davranılmasını son derece yanlış buluyorum. Ağzımızdan çıkanları bir dökelim. Salim kafayla değerlendirelim ve nerede hata yaptık bunu tespit edelim. Bütün futbol camiası için söylüyorum. Artık işin, lafın, sözün bittiği yere geldik. Onun için herkes dikkatli olsun. Herkes konuşurken haddini bilerek konuşsun. Bu yangının üzerine artık benzin dökmeye gerek yok. İş kontrolden çıkma noktasına gelmiştir. Onun için buradan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı olarak, bir ağabey tavsiyesi olarak algılanmasını istiyorum. Bunu söndürmek için de Türkiye Futbol Federasyonu'na, Disiplin Kurulu'na, kulüp başkanlarına, kulüp yöneticilerine, futbolculara büyük görev düşüyor. Kimse bu görevden kaçınamaz. Önemli olan Türk sporuysa herkes bu sorumluluğu almak zorunda."

DHA