Son dakika haberine göre; Papa Francesco ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Vatikan'da saat 12.00'de başlayan görüşme bir saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti 59 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı düzeyinde Vatikan'a yapılan ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. Papa, Apostol Sarayı'nda, konuklarını ağırladığı Kütüphane Salonu'ndaki görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

KRİTİK KONULAR ELE ALINDI

Görüşmede Türkiye-Vatikan ilişkileri, Kudüs'le ilgili gelişmeler, bölgesel sorunlar, Suriye'de yaşanan insanlık trajedisi, terör, yabancı düşmanlığıyla ve İslam düşmanlığıyla mücadele gibi konular ele alındı. Vatikan ziyareti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 59 yıl aradan sonra Türkiye'den Vatikan'a Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor. Vatikan'a Türkiye'den Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret 1959 yılında Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Celal Bayar tarafından yapılmıştı.

 CUMHURBAŞKANI MATTARELLA VE BAŞBAKAN GENTİLONİ İLE BİR ARAYA GELECEK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan ziyaretinin ardından Roma'da İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni'yi kabul edecek.(Ajanslar)