Dünya Festivaller Birliği'nce "Dünya'nın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" ödülüne tam 8 kez layık görülmüş Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, 24. kez kapılarını açtı. Bu yıl 'Sevgi Birbirimize, Barış Hepimize" sloganı ile yola çıkılan festivalde, Cumhuriyet'in 100. yılına özel 100 ülkeden 1500'ü aşkın kültür sanat elçisi konuk olacak.

Her sene birbirinden renkli etkinlik ve konserleriyle binlerce kişiyi misafir eden Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, 26 Temmuz'da bir kez daha kapılarını açtı. Büyükçekmece Festivali'nin merakla beklenen konser programı da belli oldu. İşte Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Festivali'nde sahne alacak ünlü isimler...

buyukcekmece-festivali-ne-zaman-basliyor-nerede-yapilacak-konser-programi (3)

KONSERLER

26 TEMMUZ ÇARŞAMBA (20.00)

Festivalin ilk gününde yapılacak festival özel konserinde "Antakya Medeniyetler Korosu" İstanbullular ile bulaşacak. Konser, Büyükçekmece AKM Bedia Muvahhit Gösteri Salonu'nda düzenlenecek.

27 TEMMUZ PERŞEMBE (20.30)

Festivaldeki konserlerin ikincisinde 'UNESCO 2023 Aşık Veysel Yılı' çerçevesinde "100 Mızraplı Aşık" sahnede olacak. Konser, Büyükçekmece AKM Bedia Muvahhit Gösteri Salonu'nda düzenlenecek.

29 TEMMUZ CUMARTESİ (22.30)

Festivaldeki bir diğer konserde ise popüler şarkıcı "İrem Derici" sahne alacak. Konser, Belediye Kent Meydanı'nda düzenlenecek.

1 AĞUSTOS SALI (22.00)

Festivalin 7. gününde yapılacak konserde "Ekin Uzunlar" dinleyicileriyle buluşacak. Konser, Kültürpark'ta (Kemal Sunal Amfi Tiyatro) düzenlenecek.

2 AĞUSTOS ÇARŞAMBA (22.00)

Festivalin sıradaki konserinde şarkıcı "Koray Avcı" sahnede olacak. Konser, Kültürpark'ta (Kemal Sunal Amfi Tiyatro) düzenlenecek.

3 AĞUSTOS PERŞEMBE (22.00)

Festivalin 9. gününde ise "Kaan Sekban" sevenleriyle buluşacak. Konser, Kültürpark'ta (Kemal Sunal Amfi Tiyatro) düzenlenecek.

4 AĞUSTOS CUMA (22.00)

Festival kapsamında organize edilen bir diğer konserde "Yaşar" sahne alacak. Konser, Kültürpark'ta (Kemal Sunal Amfi Tiyatro) düzenlenecek.

BÜYÜKÇEKMECE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ KAPSAMINDA VERİLECEK ÖDÜLLER

Bu yıl da Festival Komitesi’nce belirlenen isimlere çeşitli ödüller verilecek. 'Kültür ve Sanat' dalında; “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Melek Baykal’a, "Yaşam Boyu Onur Ödülü“ Tamer Levent'e verilecek. Basın dalında ise “Başarı Ödülü” Timur Soykan’a, “Basın Onur Ödülü” ise Fikret Bila’ya verilecek.

BİRBİRİNDEN ÖZEL SERGİLER SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Bu sene Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında; Uluslararası Güler Ertan Fotoğraf Yarışması Sergisi, Koleksiyoner Cem Üsküp, Haluk Perk ve Dr. Ahmet Akif’in “Uzakta Kesilir Sesin” antika eserler sergisi, Tenzile Güler’in “Nazif’in Düğmeleri” sergisi, Okay Temiz’in “Ritmin 100’ü Sergisi”, Uluslararası Heykel Sempozyumu Sergisi, Uluslararası El Sanatları Sergisi ve Atölye Bayramı ve Fikret Doğan’ın “Ardıç’ın Gizemi” sergisi sanatseverlerle buluşacak.

BÜYÜKÇEKMECE FESTİVALİ NE ZAMAN, NEREDE YAPILACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi'nce düzenlenen 24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, 26 Temmuz'dan 5 Ağustos'a kadar birbirinden keyifli etkinlik ve konserlere ev sahipliği yapacak.

Festival, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesindeki gerçekleştirilecek. Büyükçekmece Festivali çerçevesinde düzenlenecek konserler ise Dizdariye Mahallesi, Kervansaray Sokak'ta yer alan Kültürpark (Kemal Sunal Amfi Tiyatro), Belediye Kent Meydanı ve Büyükçekmece AKM Bedia Muvahhit Gösteri Salonu'nda yapılacak.

BÜYÜKÇEKMECE FESTİVALİ KONSERİ ÜCRETLİ Mİ?

Hasan Akgün'ün Belediye Başkanı olduğu Büyükçekmece'de 24'üncü kez organize edilen festival kapsamındaki tüm konserler Türk vatandaşlarına ücretsiz olacak.

buyukcekmece-festivali-ne-zaman-basliyor-nerede-yapilacak-konser-programi (1)