Erken yaşlanma, her kadının korkulu kabusudur. Her yaşta genç kalan, canlı, parlak ve ışıltılı bir cilde sahip olmak için cildinize iyi davranmalı ve doğru beslenmelisiniz. Cildinizin gençliğini koruyan besinler, cilt bariyerini güçlendirerek cildin sağlıklı olmasını ve yaşlanmasını yavaşlatır. İşte genç ve parlak bir cilde sahip olmanın yolları…

BOL BOL SU TÜKETİN

 Cildinizin nemli kalması için bolbol su tüketin. Her gün en az 8 bardak su içmeye çalışın. Su, cildin nem oranını dengeleyerek cildinizin daha dolgun ve parlak görünmasini sağlar ve cildinize ışıltı katar.

SAĞLIKLI BESLENİN

Meyve, sebze ve tam tahıllar gibi besleyici gıdalarla tüketin. Böğürtlen, ıspanak ve fındık gibi antioksidan bakımından  zengin yiyecekler, cildinizi serbest radikallerden korur ve sağlıklı bir ışıltılı bir görünüm katar. Bu besinleri düzenli olarak tükettiğinizde, cildinizin yaşlanmasını da engellersiniz. Kırışıklık ve ince çizgi oluşumunu azaltırsınız.

CİLT BAKIMINI İHMAL ETMEYİN

Cildinizi temizlemek, toniklemek ve nemlendirmek için uygun bir cilt bakım rutini oluşturun. Cildinizin temiz ve bakımlı olması için cilt tipine uygun bakım ürünleri seçmeyi ihmal etmeyim.

 PEELİNG YAPIN

Cildinizi ölü hücrelerden arıdnrımak ve gözenekleri temizlemek için haftada bir kez peeling yapın. Bu sayede cilt bakım ürünleri cildinize daha iyi nüfuz eder, daha pürüzsüz ve daha parlak bir cilde sahip olursunuz.

 GÜNEŞTEN KORUNUN

Güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş kreminizi sürün. Güneş kreminiz, zararlı UV ışınlarına karşı cildinizi korur, yaşlanma belirtilerini önler ve cildinizin doğal parlaklığını muhafaza eder.

YÜZ MASAJI YAPIN

Yüzünüze nazikçe dairesel hareketlerle masaj yaparak kan dolaşımını artırın ve cildinize sağlıklı bir ışıltı verin. Masaj yaparken bir yüz masaj aleti ya da parmaklarınızı kullanabilirsiniz.

DOĞAL MAKYAJ YAPIN

Cildinizde hafif bir makyaj yaparak daha genç ve canlı görünmenizi sağlayabilirsiniz. Hafif bir makyaj için ışıltılı bir fondöten tercih edin. Hafif bir allık sürün.