Sıcaklıklar yükseldiğinde, ağrıyan bacaklar ve şişmiş ayaklar sorunuyla karşılaşmak nadir bir sorun değildir. Yaz harika bir mevsimdir, ancak dolaşım sorunlarından muzdarip iseniz, bu rahatsızlıklar sıcak hava ile birlikte daha da canınızı sıkabilir.

Bu durum, dolaşımı yavaşlatan kan damarlarının genişlemesinden kaynaklanır. İşte bu yüzden akşamları veya sabahları şişmiş ve ağrılı bacaklara sahip olabilirsiniz.

BACAK BAKIMI NASIL YAPILIR?

Eğer bu sorun ciddi bir hastalıkla ilişkili değilse, rahatsızlıkları hafifletmek için aşağıda vereceğimiz ipuçlarını kullanın.

Hareket etmek önemlidir. Fiziksel aktivite dolaşımı destekler. Bir parkta basit bir yürüyüş bile size yardımcı olabilir.

Eğer günün çoğunu hareketsiz ve oturarak geçiriyorsanız, ara sıra ayaklarınızın üzerine kalkmaya çalışın ve bina içinde kısa yürüyüşler yapın. Aksine, uzun süre hareketsiz bir şekilde ayakta duruyorsanız, parmak uçlarınızın üzerinde kendinizi yükseltmeye çalışın. Ayrıca, bazı oturuş pozisyonları da durumu kötüleştirebilir ve bacak ve kalça bölgelerinde selülit oluşumunu artırabilir.

BACAK AĞRISINI HAFİFLETEN VE DOLAŞIMI ARTIRAN DONDURMA

Beslenme gerçekten de insan hayatında önemli bir rol oynar. Kereviz, salatalık, yaban mersini, rezene vb. gibi idrar söktürücü gıdalar yemek daha her zaman dolaşım sistemi için oldukça iyidir. Tuzu azaltmayı hatta hayatınızdan tamamen çıkarmayı unutmayın, çünkü su tutulumu durumu daha da kötüleştirebilir. Onun yerine baharatları veya aromatik otları kullanmak sizin için daha iyi bir seçenektir.

Ancak bacaklardaki rahatsızlıkları azaltmaya yardımcı olabilecek bir dondurmanın da olduğunu biliyor muydunuz? Bu dondurmayı evde ve sadece birkaç dakika içinde yapabilirsiniz.

Ancak yaz aylarında kullanışlı olan bu dondurmaları hazırlamak için hangi malzemelere ihtiyacınız olduğunu görelim.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 salatalık;
  • yarım rezene;
  • 70 gr mavi yaban mersini;
  • suya ihtiyaç duyulan miktarda;
  • isteğe bağlı tarçın.

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri bir mutfak robotunda biraz suyla karıştırmanız yeterlidir. Hazırlanan karışımı uygun dondurma kaplarına dökün, bu tür kapları mağazalarda kolayca bulabilirsiniz. Bir gece dondurucuda bekletmek yeterli olacaktır ve dondurmalar hazır olacaktır.

Bu dondurma tarifi bacaklar için harika olmanın yanı sıra, sıcak hava karşısında da mükemmel bir serinleticidir.

FAYDALI DİPNOTLAR

Bacak ağrısını azaltmak için, yüksek topuklu ayakkabıları birkaç saat boyunca giymekten kaçınarak uygun ayakkabılar giymek önemlidir.

Ayrıca, dolaşımı harekete geçirmek ve şişliği azaltmak için bacak ve ayak masajı yapın. Ayaklarınızı hafifçe yükseltilmiş şekilde uyuyun ve günde en az 2 litre su içtiğinizden emin olun