Limonlu tart tatlı tarifleri listenizin favorisi olacak. Yaz aylarında ferah, hafif tatlı tarifleri arayanlar koşun. Şahane bir limonlu tart tarifi hazırladık. Komşularla akşam 5 çayına yada yemekli misafirlere hatta canım tatlı çekti bir şey yapayım diyenlerin favorisi olacak limonlu tart tarifini mutlaka tarif defterinize kaydedin. İddia ediyoruz bu lezzet tatlı tarifleri listenizin kraliçesi olacak. 

Limonlu tart tarifi için gerekli malzemeler listesi şöyle:

1 paket instant kuru maya (11 gram)

3 su bardağı un (330 gram)

1.5 tatlı kaşığı şeker (9 gram) 

Yarım çay kaşığı tuz (2 gram)

1 çay bardağı süt (100 ml)

2 adet yumurta

6 yemek kaşığı tereyağı (90 gram)

Limonlu tart kreması için gerekli malzemeler 

2.5 su bardağı süt (500 ml)

Yarım çay bardağı şeker + 1.5 çay bardağı şeker (200 g)

1 paket vanilin (5 gram)

5 adet yumurta

 1 çay bardağı un (60 gram) 

2 adet limon

3 yemek kaşığı tereyağı (45 gram)

Limonlu tart  tarifi yapılışı

Un, maya, şeker, tuz, ılık süt ve yumurtayı karıştırarak yoğurun.

Küçük küçük kesilmiş tereyağı parçalarını ekleyip, homojen ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

Hamuru 2 eşit parçaya bölün, merdane ile açın.

Yağlanmış ve unlanmış iki tart kalıbına yerleştirin ve bir çatalla birkaç yerinden delin.

Limondan 2 dilim ayırın.

Kalan limonların kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.

Süte, vanilin ve bir çay bardağı şekeri ekleyip kaynatın.

Krema için;

Yumurta sarıları ve kalan şekeri çırpın.

Un ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve pişirin.

Süt karışımını ekleyin ve yoğunlaşana kadar pişirmeye devam edin.

Limon suyu ve tereyağı ekleyin.

Üstünü bir tabakla kapatıp, soğutun.

Kremayı tart hamurunun üzerine dökün ve ortasını bir dilim limonla süsleyin.

Önceden 200-220°C’de ısıtılmış fırında, renk alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin, soğumaya bırakın.