36’sı TRT repertuvarında bulunmak üzere toplam 345 bestesi olduğunu söyleyen Bestekar Soner Özer, bestesini kendisinin yaptığı 12 şarkıyı, müzik sanatçısı Cengizhan Sönmez’in seslendirdiğini belirtti. Albümün hikayesini de paylaşan Özer, “Benim yaptığım bestelerden oluşan ve Cengizhan Sönmez’in kendine has yorumunu kattığı albümü, yakında halkımızın beğenisine sunacağız. Yakın zamanda 4 şarkıya klip çekeceğiz. Ardından da albümü tüm dijital platformlarda yayımlayacağız. Bu süreçte emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

“ALBÜM İÇİN 40 ŞARKI ARASINDAN 12 TANESİNİ SEÇTİK”

Bu albümün bir seçkiden oluştuğunu belirten Özer, “TRT İstanbul Radyosu’nun tecrübeli ses sanatçısı, yapımcısı ve aynı zamanda bestekar olan Cengizhan Sönmez ile yapımcılığını yaptığı bir canlı yayında tanıştık. Son derece dostane ve yeni bestelere önem veren tavırları, beni çok etkilemişti. Kendisiyle bir araya gelerek yeni bir albüm için görüştük. Fikirlerimizin aynı paralelde olduğunu fark ettik ve daha ilk görüşmede albüm yapmak konusunda mutabık kaldık. Kısa sürede kendisine inceleyip seçmesi için 40 küsür yeni bestemi yolladım ve 12 şarkı seçip çalışmalara başladık. Albümü hem Cengizhan Bey hem de kıymetli aranjör Fırat Özbaylar rehberliğinde hazırladım. Albümümün tüm müzikseverlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“HER KESİMDEN MÜZİKSEVERE HİTAP EDİYOR”

Özer, “2023 yazında hazırlamaya başladığımız albümü, aralık sonunda tamamladık. Yeni şarkılarım, diğer albümlere göre daha dinamik ve ritimsel altyapıya sahip. Tüm müzikseverlerin kendinden bir şey bulacağı tarzlardan oluşuyor” diyerek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bestelerimi genelde iki yöntemle yapıyorum. Birincisi, internet kaynaklarından görüp içime sinen şarkı sözlerinden, diğeri ise tanıştığım ve takdir ettiğim önemli söz yazarlarının bana gönderdiği sözlerden. Çoğu da sanatsal niteliği çok yüksek sözler oluyor. Bu yüzden, yorumlanması ne kadar sürerse sürsün değerini koruyor. Ben de bu albümün zamanla değer kazanarak, her kesimden müzikseverin takdirini toplayacağını düşünüyorum.”

DHA