Yeni sezonun ilk resmi maçına Perşembe akşamı UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu'nda Arnavutluk ekibi Tirana karşısında çıkacak Beşiktaş'ta sıcak saatler yaşanıyor. Kartal, transferde 10 yıl sonra bir ilki gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Gelecek sezon şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyen Beşiktaş'ta sıcak saatler yaşanıyor. Sezonun ilk resmi maçına Tirana karşısında çıkacak siyah-beyazlı ekip, golcü transferinde düğmeye bastı. Cenk Tosun'un sakatlığı sonrasında hareketli bir golcü arayışına başlayan Beşiktaş, yeni golcüsünü kavuşmak için geri sayıma geçti.

Emrecan Bulut'un ardından Jean Onana ve Daniel Amartey'i kadrosuna katan Beşiktaş, bu kez golcü golcü transferine dikti. Sırp yıldız Dusan Tadic'i Fenerbahçe'ye, Halil Dervişoğlu'nu ise Galatasaray'a kaptıran Beşiktaş, transferde 10 yıl sonra bir ilki gerçekleştirmek üzere.

İtalya Serie A ekibi Cremonese forması giyen Nijeryalı golcü David Okereke ile anlaşmaya varan siyah-beyazlı ekip, İtalyan ekibi ile bonservis pazarlıklarını hızlandırdı.

Gazeteci Sercan Dikme'nin aktardığına göre; Beşiktaş, David Okereke için Cremonese’ye 4 Milyon Euro’luk yeni bir teklif yaptı. 2 kulüp arasında pazarlık süreci devam ediyor.

Hücum hattına takviye yapmayı isteyen Beşiktaş'ın bu transferi kısa süre içerisinde bitirmesi bekleniyor. 25 yaşındaki golcü futbolcu, geçtiğimiz sezon 38 karşılaşmada forma şansı bulurken takımına 9 gol 3 asistlik katkı sundu.

TARİHE GEÇECEK

Siyah-beyazlı ekip, Nijeryalı golcü futbolcuyu kadrosuna katması halinde 10 yıl aradan sonra ilk kez bir Nijeryalı futbolcuyu kadrosuna katmış olacak. Kartal son olarak 2013 yılında Nijeryalı golcü Michael Eneramo'yu kadrosuna katmıştı.