Bayatlamayan poğaça tarifi nasıl yapılır? Fırından çıkmış sıcacık bir poğaçaya kimse hayır diyemez değil mi? Hele bir de yanında demlenmiş sıcak bir çay varsa tadına asla doyum olmaz! Bu poğaça tarifinin  diğerlerinden bir farkı bulunuyor. O da çabuk bayatlamaması! Ağzı kapalı bir kavanozda saklanırsa uzun süre bayatlamadan kalacak olan bu tarife hayran kalacaksınız. Peki bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? İçerisine bir miktar şeker ekleyince uzun süre dayanmasını sağlayacak olan poğaçanın püf noktası burada saklı!  Malzemeleri neler? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda bayatlamayan poğaça tarifi... 

BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİ

Hamuru için:

* 1 adet yumurta

* 1/2 su bardağı yoğurt 

 * 1/2 su bardağı zeytinyağı 

 * 3/4 su bardağı ılık süt  

* 1/4 su bardağı ılık su

* 1/2 paket yaş maya

* 1/2 yemek kaşığı toz şeker

* 6-6,5 su bardağı un

* 1/2 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

* 300 gram az yağlı beyaz peynir

* 1/4 demet maydanoz

Üzeri için:

* 1 adet yumurta sarısı 

* 1yemek kaşığı ayçiçek yağı

* 1 tatlı kaşığı çörek otu

BAYATLAMAYAN POĞAÇA NASIL YAPILIR?

İlk olarak ılık su ve sütü geniş bir karıştırma kabına almakla işe başlayın. Yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 10 dakika kadar bekletin.

Maya tamamen eridikten sonra içerisine zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve tuzu katın. Kabınızın içerisindeki tüm malzemeyi elinizle karıştırın.

Elenmiş un ve tuzu azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvamda hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 50 dakika kadar oda ısısında dinlendirin. İç harç için tüm malzemeleri karıştırın. 

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda açın. Ardından orta kısmına hazırladığınız iç harcı yerleştirip, yuvarlak yapın.

Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz hamurların üzerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürün. 10 dakika kadar daha bekleyip, ardından daha önceden ısıtılmış fırına tepsinizi verin. Hepsi bu kadar. Afiyetler olsun.