Eyüpsultan’da 21 Ocak’tan bu yana haber alınamayan 93 yaşındaki Fatma Demircan’ın, birlikte yaşadığı torunu tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Kan donduran olayda, anneannesini Arnavutköy’de boş bir araziye bırakıp kaçan madde bağımlısı torun Volkan G. ve aile üyelerinin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.
KAYIP İHBARINDAN CİNAYET İTİRAFINA
Olay, kızı Gülay G.’nin polis merkezine giderek "Annem marketten döndüğümde evde yoktu" diyerek kayıp müracaatında bulunmasıyla başladı. Ancak polis ekiplerinin çalışması, yaşlı kadının torunu Volkan G. (47) ile evden ayrıldığını belirledi. Şüpheli torun, Eyüpsultan’daki evinde bilekleri kesilmiş ve baygın halde bulunurken, hastanedeki tedavisinin ardından işlediği cinayeti itiraf etti.
BASTONLA ÖLDÜRÜP GÖL KENARINA ATMIŞ
Volkan G.’nin ifadesinde, anneannesini hava alması için gezmeye çıkardığını, araçta tartışmaları üzerine yaşlı kadının kendisine bastonla vurduğunu iddia etti. Bunun üzerine bastonu alarak anneannesinin kafasına vurduğunu söyleyen Volkan G., hayatını kaybettiğini anlayınca cesedi Arnavutköy Balaban köyü yakınlarındaki Terkos Gölü çevresine bıraktığını söyledi. Zanlının ertesi gün cesedi gömmek için kazma, kürek ve mezar çiçeği aldığı da belirlendi.
KADAVRA KÖPEKLERİ KANITLARI BULDU
Savcı eşliğinde yapılan yer gösterme çalışmalarında, Terkos Gölü çevresinde iş makineleri ve kadavra köpekleriyle arama yapıldı. Köpeklerin tepki verdiği bölgede yaşlı kadına ait kıyafetler ve saç örnekleri bulundu. Deliller, inceleme için Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken cansız bedene ulaşma çalışmaları devam ediyor.
AİLE ÜYELERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada; cinayeti işleyen Volkan G.’nin yanı sıra kardeşi Birkan G., annesi Gülay G., babası Veli G. ve eski eşi Meltem Y. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.





