Prof. Dr. Öztürkcan, "Akredite edilen lisans programı sayısı en fazla olan üniversite olarak geçen sene olduğu gibi 1'inci sıradaki yerimizi koruduk" dedi.

Yükseköğretim Kurulu, Türkiye’deki 208 üniversiteyi 'Eğitim ve Öğretim', 'Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın', 'Uluslararasılaşma', 'Sürdürülebilirlik' ile 'Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk' kategorilerinde değerlendirerek, yükseköğretime yaptıkları katkı ve sağladıkları gelişmeye göre 'Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023' hazırladı.

65 programı ile uluslararası akreditasyona sahip olan üniversitenin uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Prof. Dr. Arda Öztürkcan, "Hem devlet hem de vakıf üniversiteleri arasında en fazla akredite edilen lisans programına sahip üniversiteyiz" diye konuştu. 

"BAŞARILARIMIZDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Türkiye'deki üniversiteler arasında en fazla akredite edilen lisans programına sahip olmaktan gurur duyduklarını belirten Prof. Dr. Öztürkcan, “İGÜ olarak 2018 yılından günümüze kadar almış olduğumuz tüm akreditasyonlarla lider kalmayı başarmış durumdayız. Bu akreditasyonlar sayesinde ilgili bölümlerde okuyan tüm öğrencilerimize, dünya standartlarında eğitim ve uygulama imkânları sunmaya devam ediyoruz. Üniversitemiz, bünyesinde bulunan uluslararası öğrenci ve akademisyenleriyle uluslararasılaşma konusunda üst sıralarda yer alıyor. Yeni eğitim-öğretim döneminde de akreditasyonlarımızı devam ettirmek için çalışmalara şimdiden başladık. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın üniversitelerin bilimsel üretim, akademik performans, üniversite-sektör iş birliği, Ar-Ge, uluslararasılaşma, topluma hizmet ve sosyal sorumluluk gibi temel hizmet alanlarına yönelik teşvikleri ile bizler de üniversitemiz bünyesinde bulunan uluslararası öğrenci ve akademisyenlerle uluslararasılaşma konusunda üst sıralarda yer alıyor; küresel vizyonumuz doğrultusunda stratejik adımlar atarak; bilimsel, teknolojik, sosyal, sanatsal inovasyon faaliyetlerimiz ve Ar-Ge çalışmalarımızla öne çıkıyoruz. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak amacıyla üniversite olarak 'Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nı benimsiyoruz. Bu amaç doğrultusunda da sürdürülebilir eğitime ve araştırmaya özel önem gösteriyoruz. Bu başarılarımızda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

DHA