Türkiye’nin en iyisi olarak gösterildiği “Bilgisayar Bilimleri” alanında dünyanın en iyi ilk 175 üniversitesi ve mühendislik alanında dünyanın en iyi ilk 200 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi, yeni eğitim döneminde ders başı yapacak olan yapay zekalı eğitmenleri Bay ve Bayan Ai. Prof. DUX’ı, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen tanışma toplantısı ile tanıttı.

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka ve Robotik Enstitüsü tarafından geliştirilen yapay zeka tabanlı eğitmenler Bay ve Bayan Ai. Prof. DUX vereceği derslerle, ABD dışı dünyada bir ilk olarak, yükseköğretimin aktif bir parçası haline gelecek. Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka Enstitüsü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Uluslararası Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti (Internet of Things) (IoT) Araştırma Merkezi tarafından GPT3.5 ve GPT4 alt yapısı kullanılarak geliştirilen Ai. Prof. DUX, öğrencilere kişiselleştirilmiş ve etkileşimli bir öğrenme deneyimi sunacak.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü’nde başlangıç olarak iki ders verecek olan Bay ve Bayan Ai. Prof. DUX’ın kamuoyu ile tanıştırıldığı toplantıda; Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ve Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka ve Robotik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fadi AL-Turjman birer konuşma gerçekleştirdi. Toplantıda, Ai. Prof. DUX da katılımcıları selamladı.