Tavada lahmacun olur mu? Lahmacun malzemeleri nelerdir? Tavada lahmacun nasıl yapılır?  Lahmacun tarifi sayesinde dışarıda yemesi en keyifli yiyeceklerden biri olan lahmacunu evinizde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Yanına bol yeşillik ile servis edebileceğiniz lahmacunu yiyenler de çok sevecek. İşte tavada lahmacun yapımı, malzemeleri ve lahmacun içi hazırlanışı..

TAVADA LAHMACUN

Malzemeler (20 tane)
Hamuru için;

7 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket hamur kabartma tozu
Hamuru toparlamak için;
1 yemek kaşığı un

İç harcı için;

600 gr orta yağlı dana kıyma
2 tane büyük boy domates
6 tane orta boy yeşil biber
3 tane büyük boy kırmızı biber
2 tane orta boy soğan
7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı isot
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım demete yakın maydonoz

NOT: Pişirme sırasında Teflon tava tercih etmenizi öneririz.

YAPILIŞI:

Önce iç harcımızı hazırlayalım. Harcımız için bütün sebzeleri robottan geçirip bir kaba koyalım. Üzerine baharatları ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım. Sonra kıymamızı ekleyip iyice karıştıralım. Biraz cıvık bir hamur olacaktır. Buzdolabında 1 saat dinlenince kendini çekecektir.
Hamurumuz için, un,tuz ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp karıştıralım. Sonra ortasını açıp içerisine ılık suyumuzu ekleyip yoğuralım. Hamurumuzu toparlamak için 1 yemek kaşığı un ekleyip yoğuralım. Biraz sert bir hamur olacak. Hamurumuzu üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamurdan 20 beze yapıp bir bezle üzerini kapatalım. Tavamızı ocağa alalım. Orta ateşte ısıtalım.Bezelerimizi tek tek açıp içerisine harcımızdan koyup ısınmış tavaya koyalım. Tavamızın kapağını kapatıp orta ateşte lahmacunlarımızı 5 dakika pişirelim. 5 dakikanın sonunda tavanızın kapağını açıp lahmacunumuzun alt tabanına bakıp piştiyse servis tabağına alalım. Diğer bezeleride bu şekilde pişirelim. Lahmacunlarımızın yumuşaması için üzerini kapatalım. Sonra lahmacunlarımızı servis edebilirsiniz.