Kadınlar Euroleague’de grubu lider bitiren ve sonrasında Final-Four’a kalma başarısı gösteren Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Geçtiğimiz sezon Eurocup, Türkiye Kupası, lig şampiyonluğu ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak 4’te 4 yapan, bu sezon da Türkiye Kupası’nı kazanarak 5. kupasını kaldıran Yakın Doğu Üniversitesi’nde Başkan Işık Eyigüngör, bu başarıyı beklediğini söyleyerek sözlerine başladı. Yönetim kurulu olarak hedefler koyarak yola çıktıklarını sözlerine ekleyen Eyigüngör, “Bu işe el attığımızda sonuçların bu şekilde olacağını tahmin ediyorduk. Her konuşmamda söylerim, bu bir sinerji işidir. Başta yönetim kurulu, çalışanlar ve oyuncular bu başarı etkenlerindendir. Ben oyuncularım demem, kızlarım derim. Burada bir aile işi var” dedi.

'İNANCIMIZ TAM'

Zafer Kalaycıoğlu’nun, Final-Four’a kalacaklarını tahmin edemediklerini söylemesi üzerine kendisinin inancının olduğunu dile getiren Eyigüngör, “Ben eylül ayından bu yana ‘Avrupa’nın en iyi 3 takımı, Ekaterinburg, Dinamo Kursk ve biziz’ diyordum. Biz şu anda birinci etabı başardık. İkinci etabı başarmak için Sopron’u yenerek finale çıkmalıyız. Final maçı 40 dakikadır ve basketbol topunun canı vardır. İsterse girer. Finale çıkan takım büyük iş yapmıştır. Birisi şampiyon, diğeri ikinci olacak. İki takımın da tebrik edilmesi gerekir. İkincilik hedef değildir, en sonuna kadar arkadaşlarımızla birlikte bu kupayı almak için mücadele edeceğiz. Ama öncelikle Sopron. Bu takımı geçmeden final oynayamazsınız” diye konuştu. Zafer Kalaycıoğlu’yla şu ana kadar toplamda 18 kupa kaldırdıklarını da sözlerine ekleyen Eyigüngör, kupanın kazanılması durumunda ekstra prim olmayacağını ifade etti.

'OYUNCULARIMIZ KALİTELİ'

Yakın Doğu Üniversitesi Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, kadın basketbolu tarihinde bu kadar kısa sürede bu kadar başarılı olan başka bir takım hatırlamadığını belirterek, “Final-Four sezon başında hedeflediğimiz en önemli hedefti. Ölüm grubu deniliyordu bizim grubumuza. Fenerbahçe, Ekaterinburg gibi Final-Four tecrübesi olan takımlar vardı. Bunların arasından sıyrılarak birinci olduk grupta. Ligde normal sezonu da lider bitirdik. Bunlar kolay başarılan hedefler değil. Burada bütün oyuncuları, yöneticileri ve çalışanları kutlamak gerekiyor. Çok tecrübeli oyuncularımız var. Burada Final-Four oynayan çok oyuncumuz var. Takım kaptanımız Euroleague ve Eurocup kazanmış bir isim. Gruda, Fransa Milli Takımı’nda çok önemli işler yaptı. Geçen seneki oyuncularımız da çok önemli gelişim gösterdi takımımızda. Bireysel başarılı oyuncularımız var gibi görünse de bunların hepsi takımın başarısıdır” açıklamasında bulundu.