Galatasaray, Younnes Belhanda ile resmi sözleşmeye imza attı. Belhanda yaptığı açıklamada, "Beşiktaş, Fenerbahçe beni istedi ama Galatasaray'ı bekledim, sonuçta geldiler ben de bu fırsatı kaçırmadım. Tartışmaya gerek yok, Türkiye'nin 1 numarası. Galatasaray'ı seçmem tartışma konusu olamaz." dedi.

 İşte Belhanda'nın imza törenindeki açıklamaları...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Faslı futbolcuya hoşgeldin diyerek sözlerine başladı ve sözlerine şöyle devam etti: 'Belhanda, Galatasaray'ın eksik noktasını tamamlayacak transferlerden biri. Kendisine başarılar diliyorum' Belhanda ise mutlu olduğunu belirterek, 'Galatasaray ailesine dahil olmaktan mutluluk duyuyorum' dedi.

'TÜRKİYE'NİN 1 NUMARALI KULÜBÜNE GELDİM'

'Ölsem de Belhanda'yı Türkiye'ye satmam' diyen Nicollin, Younes Belhanda'nın Galatasaray'a geldiği gün ölmesi hakkında konuşan Belhanda, Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Kader... Hayatta bazen böyle şeyler olabiliyor" ifadelerini kullandı. 
Neden Galatasaray'ı seçtin sorsunu cevaplayan Belhanda, "Avrupa'da kupa kazanan tek kulübü Galatasaray. Seçimimin sebebi çok açık.Türkiye'nin 1 numaralı kulübüne geldim.Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan talep gelmişti ama ben hep Galatasaray'ı bekledim. Sonunda o fırsat da geldi' şeklinde konuştu.

'SNEİJDER'LE OYNAMAK ONUR'

Sneijder ile oynamaktan mutlu olacağını dile getiren Belhanda, 'Sneijder'le oynamak çok büyük bir onur olacak. İyi futbolcularla oynamak herkesi heyecanlandırır' dedi.

4 yılda 4 takım değiştirmesi istikrar sorunu getirecek mi sorsuna karşılık Faslı futbolcu, 'Daha önce Fransa Ligi'nde Montpellier'de istikrarlı yıllar geçirdim. 2.5 yıl Dinamo Kiev'de oynadım' şeklinde konuştu.

Sneijder ile aynı bölgede oynamanın pozisyon çatışması yaratıp yaratmayacağı hakkında ise, 'Ben buraya futbol oynamaya geldim. Igor Tudor beni hangi bölgede değerlendirirse orada oynamaya hazırım" dedi.

BELHANDA'NIN MALİYETİ

Galatasaray Belhanda için Dinamo Kiev'e 8 milyon euro + 2 milyon euro bonus oyuncuya da yıllık 3.350.000 euro ödeneceiğini açıkladı

KARİYERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ İKİ KULÜPTE GEÇİRDİ

Younes Belhanda, futbol hayatına Fransa altyapısında başladı.

Profesyonel kariyerine Fransa'nın Montpellier takımında başlayan Belhanda; kariyerinin büyük bölümünü iki kulüpte geçirdi. Montpellier ve Dinamo Kiev de uzun yıllar görev alan Belhanda, kısa süreliğine Almanya'nın Schalke 04 takımında da forma giydi. Bonservisi Dinamo Kiev'de bulunan ve geçen sezonu bir başka Fransa temsilcisi Nice'te kiralık olarak geçiren Younes Belhanda'nın yeni sezonda Galatasaray'da forma giymesi bekleniyor.

HÜCUMDA KATKI VERECEK

Hücuma dönük orta sahada forma giyen Fas Milli Takım oyuncusu, yaptığı asistlerinin yanı sıra golcü kimliğiyle de dikkati çekiyor.

Belhanda, kariyerindeki 4 takımda toplam 53 sarı, 5 de kırmızı kart gördü.

Milli takım kariyerine Fransa 20 Yaş Altı Takımı'nda başlayan Younes Belhanda, A Milli Takım düzeyinde Fas forması giydi. Belhanda, Fas Milli Takım formasıyla 36 maçta 3 kez fileleri havalandırdı.