Süper Lig 17'nci hafta mücadelesinde Atiker Konyaspor, sahasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Maç sonrası açıklama yapan 'Oyunun başlarında en büyük sıkıntımız rakip kaleci ve stoperlere doğru baskıyı götüremeyince, Konyaspor, 3 yıla yakın zamandır oynadığı, çok alışık olduğu oyunu bize karşı oynamaya başladı. Yer belirlediler, alan belirlediler, sağlıklı top oynamaya başladılar. 25 dakikalık bölüm bizim yeterli baskıyı rakip üzerinde yaratamamızla geçti.' dedi. 

MAÇTAN DAKİKALAR

9'uncu dakika Skubic'in sağ kanattan ortasında Milosevic'in şutunu kaleci Volkan Demirel, kornere çeldi. 

26'ncı dakikada Valbuena'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Dirar'ın ortasında, altıpas içinde bulunan Guiliano, topa dokunamadı. Savunma topu uzaklaştırdı. 

33'üncü dakikada ceza sahasında Valbuena'nın ara pasında topla buluşan Chahechouhe, kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldı. Chahechouhe'nun vuruşnda kaleci Serkan topu kornere çeldi.  

34'üncü dakikada Valbeuna'nın sağ kanattan kullandığı köşe atışında ceza sahası dışında topla buluşan Isla'nın, şutunda kaleci Serkan, topa sahip oldu.  

43'üncü dakikada Skubic'in korner atışında, ceza sahasında Mehdi, kafa pasıyla topu  Milosevic'e gönderdi. Milosevic'un şutunda top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

53'üncü dakikada Skubic'in sağ kanattan ortasında, Ömer Ali ceza sahası içinde göğsüyle topu altıpasdaki Vedat'a indirdi. Kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kalan Vedat, topu kontrol edemedi. Defans topu uzaklaştırdı. 

58'inci dakikada Isla'nın geri pasında topla buluşan Ömer Ali, ceza sahasına kadar ilerledi. Kaleci Volkan Demir'le karşı kaşıya kalan Ömer Ali'nin, şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

66'ncı dakikada Chahechouhe'nin ceza sahasında ortasında, sol çaprazda topla buluşan Soldado'nun kafa vuruşunda,  kaleci Serkan, uzanarak topa müdahale etti. 

69'uncu dakikada Valbuena'nın sol kanattan kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak fileleri havalandırdı: 1-1.

70'inci dakikada Soldado'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Alper Potuk, kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldı. Alper Potuk'un şutunda kaleci Serkan topa sahip oldu. 

80'inci dakikada sol kanattan Hasan Ali'nin ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Dirar, kafa pasıyla topu Valbuena'ya indirdi. Valbuena'nın sert şutunda top kaleci Serkan'da kaldı. 

85'inci dakikada Vedat'ın sağ çaprazdan serbest vuruşunda ceza sahasında Manyama'nın kafa vuruşunda top direkten döndü. Dönen topu önünde bulan Skubic'in sert şutunda top üstten auta çıktı. 

FIRSAT TEPTİ

90+4. dakikada sağ kanattan son çizgiye inerek yaptığı ortada ön direkte Fernandao’nun şutunda top direğe çarparak auta çıktı.

AYKUT KOCAMAN'DAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 1-1 sona eren Atiker Konyaspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, maç öncesi Atiker Konyaspor maçından galip ayrılıp devre arasına 35 puanla girmeyi hedeflediklerini hatırlattı.

Son döneminde yaklaşık 3 yıl Atiker Konyaspor'u çalıştıran Kocaman, üstü kapalı olarak yeşil- beyazlı futbolculara öğrettiği taktiği, oyuncuların bu maçta kendilerine karşı kullandığını söyledi. Kocaman, ''Oyunun başlarında en büyük sıkıntımız rakip kaleci ve stoperlere doğru baskıyı götüremeyince, Konyaspor, 3 yıla yakın zamandır oynadığı, çok alışık olduğu oyunu bize karşı oynamaya başladı. Yer belirlediler, alan belirlediler, sağlıklı top oynamaya başladılar. 25 dakikalık bölüm bizim yeterli baskıyı rakip üzerinde yaratamamızla geçti. Oyunun kontrolü daha çok ortadaydı. İlk yarının ikinci bölümü baskımızı hissettirmeye başladık. Ancak ana problem şu oldu; Aatif'in yanında Valbuena, daha fazla topla beraber dışarılara geldi ve topu üçüncü bölgeye getirmeye başladık. Ancak ceza sahası içinde sorunluyduk. İlk yarı belki bir tık düşük geçti" dedi. 

Konyaspor'un ikinci yarıya daha saldırgan başladığını hatırlatan Kocaman, "Sonra tam 'Oyunu dengeledik ve istediğimiz kıvama getirdik' derken basit hatadan doğan gol geldi. Bu rakibin direncini artırdı ve bizi bir adım geriye attı. 70’inci dakikadan sonra tamamen ablukaya aldık ve net pozisyonlar yakaladık. Ama istediğimizi elde edemedik" diye konuştu. 

Bir gazetecinin 'Soldado ve Fernandao maç başında neden oyunda olmadı?' sorusu üzerine Kocaman, şunları söyledi:

''Belirgin bir neden yok. Bu tamamen kendi iç dünyamızda oyun kurmamızla ilgili bir olay. Sonuçta bir tercihti. Maçı 30 dakika, 60 dakika ve 90 dakikalık bölümlere ayırdığımızda, belki son 30 dakika diye kurgulamıştım ben kafamda. Tabii bu benim kurgulamamla olmuyor. Rakibin de önlemleri ve yapmak istedikleri var. Ama gerçek şu ki, bu gol bizi geriye itti.''

"Fatih Terim rakipler için iyi mi oldu, kötü mü oldu?" sorusuna ise Kocaman, ''Hiçbir yanıtım yok" dedi. Takımın son derece doğru yolda ilerlediğini ifade eden Kocaman, ''Sezonun ikinci yarısı, bu düzenli oyunla, ısrarlı oyunla, hemen hemen bütün maçları alacağız.''

"Devre arasında oyuncu takviyesi olacak mı?" şeklindeki soruya Kocaman, ''Tabii ki belirlediğimiz birtakım eksikler var. Takviye çok kolay bir şey değil. Tabii ki isteyeceğiz. Takviye için doğru oyuncuyu bulmak ve mali akışı da doğru anlamda yapmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.