Süper Lig'in 11'inci hafta maçında Osmanlıspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.Maç öncesinde geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz şehitlerimiz ve bugün vefat eden Fenerbahçe Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu Üyesi ve spor yazarı Erdoğan Şenay için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu arada bu maçta sarı kart gören Fenerbahçeli futbolcular Alper Potuk ile Luis Neto cezalı duruma düştüler. 

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada ceza sahası dışında topu alan Ozan Tufan ceza yayı üzerinde Giuliano'yu gördü, savunmaya rağmen şutunu çekti ve top ağlara gitti. 0-1 

19. dakikada Lawal'ın ara pası ile savunmanın arkasına sarkan Umar'dan önce Volkan ceza sahası dışına çıkarak müdahale etti ve topu uzaklaştırdı.

25. dakikada Osmanlıspor gole çok yaklaştı. Umar kale sahası içerisinde Volkan'la karşı kaşıya kaldı. Zamanında çıkan Volkan topa sahip oldu.

27. dakikada Regattin'in ceza sahası dışından çektiği şutta Volkan kale çizgisi üzerinde topa sahip oldu.

31. dakikada tek başına ceza sahasına giren Regattin'in Fenerbahçe savunmasına rağmen çektiği şut, kaleci Volkan'ın bakışları arasında direği sıyırarak auta çıktı.

42. dakikada Ozan'ın ara pası ile ceza sahasına giren Janssen'in şutu savunmaya çarparak kornere çıktı.

56. dakikada kullanılan köşe vuruşunda topla buluşan Neto, Dirar'ı gördü. Dirar'ın bekletmeden vuruşunda kaleci Hakan son anda topa sahip oldu.

62. dakikada Alper'in vuruşunda kaleci Hakan iki hamlede topa sahip oldu

63. dakikada Osmanlıspor atağında Josue'in ceza sahası dışından çektiği şutu kaleci Volkan son anda kornere çeldi.

77. dakikada Janssen'in ceza sahası dışından çektiği şutu, kaleci Hakan iki hamlede kontrol etti.

85. dakikada Osmanlıspor'un kullandığı faul atışında Numan'ın kafa vuruşu arka direkten auta çıktı.

89. dakikada Payam'ın ortasında arka direkte bulunan Umar topu filelere gönderdi. 1-1

'İSTİFA SİNYALİ' 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 1-1'lik eşitlikle biten Osmanlıspor maçının ardından basın toplantısında yaptığı açıklamada, istifa edeceğinin sinyallerini verdi.

'CİDDİ BİR BAŞARISIZLIK'

Kocaman'ın açıklamaları şöyle;

"Geçen haftaki senaryonun skor anlamında benzerini yaşadık. 11 hafta, 17 puan. Fenerbahçe için çok kabul edilebilir bir durum değil. Ciddi bir başarısızlık. Genel durum tespiti böyle. Ortada bir başarı varsa, başarı herkesindir. Başarısızlık varsa, başarısızlıkta herkesindir. Başarısızlık herkesin derken, payın büyüğünü önce kendi adıma sonra futbolcu grubuna çıkarmakta fayda var.

Belki bu seviyedeki takımların ve oyuncuların; 3-4 yılda toplam yapabilecekleri sonuca etki eden vahim hata toplamı; 11 haftaya, Vardar maçlarını da eklemek lazım. 13 haftaya sığdırdık. Bu kadar bireysel hatayı oyuncu grubunun kaldırma lüksü yok. Bugünkü maçta bunu çok net gösterdi. Kendi adıma bu süreçteki durumun faturası bana ait. Ben de gerekenini yapacağım.

Bu kulüp, bu takım; bizim takımımız ve bizim kulübümüz. Bize çok şey verdi. Doğru olan, doğru zamanda doğru şeyi yapabilmektir.

(Ali Yıldırım ile maçtan sonra bir) Toplantım olmadı. Hiç kimseyi görmedim.

'GEREKENİ YAPACAĞIM'

Bugüne kadar kendi doğrularımızla buraya geldik. Uygularımızın doğru sonuç vermediğini gördük. Şunu lütfen düzeltelim; bu bir suçlama değil, tespit.  Bu seviyedeki oyuncuların bu kadar vahim hata oranı normal değil. Bu hatalar skorlara etki etti mi? Evet, etti. Bu da doğru. Oyun ve antrenmanlar açısından burayı kurgulayan benim. Bu tespiti yaptıktan sonra kendime dönüyorum; esas en büyük hata benim. Bu kadar. Bu hatanın da bu seviyede bir karşılığı var. Söylediğim çok açık. Oyunculara söylediğim, onlara bunu yüklüyorum anlamında değil. Bu bir tespit. Bu seviyede bu kadar hata olması ihtimal içinde değil ama oldu.

Çok net, gerekeni yapacağım."