Tamamı gazeteci ve spor yazarlarından oluşan İstanbul Armaspor, masa tenisindeki başarıları ile adından söz ettiriyor. Son dönemlerde masa tenisindeki başarıları ile adından söz ettiren Armaspor'un geçmişi 1912 yılına kadar dayanıyor. İstanbul'un işgali sırasında İngiliz General Harrington'un talimatıyla İngliz subayların spor yapmaları için atletizm, güreş ve futbol branşlarında kurulan o dönemki adıyla İstanbul Shilds (Armaspor) İstanbul'un kurtulmasından sonra önce Rum azınlığa, daha sonra da Ermeni azınlığa bırakılıyor. Takımın adı Arma Pera ve daha sonra İstanbul Armalılar olarak değiştiriliyor. Sporcularının Türk Milli takıma alınmamasını gerekçe gösteren kulüp yönetimi  'Türk sporcular bu kulüpte oynayamaz' kararı alınca 1938'de Atatürk'ün talimatıyla Armaspor kapatılıyor.

HEDEF 4. ŞAMPİYONLUK

Tam 77 yıl sonra 2015 yılında tamamı Türk gazeteci ve spor yazarlarından oluşan takım, Kulüp başkanı Murat İlter'in önderliğinde yeniden kuruldu. Armasporu bir Türk takımı olarak yeniden canlandırdıklarını belirten İlter, "Her yıl hedefimize adım adım ilerliyoruz. Türkiye 1. Ligi'ne kadar yükseldik. Süper Lig'e çıkmamız için önümüzde sadece bir lig kaldı. Elimizdeki kadroyu koruyarak, bir kaç takviye ile beraber Türkiye 1.Ligi hazırlıklarına 1 Temmuz itibariyle başlayacağız. Hedefimiz dördüncü yılımızda, dördüncü şampiyonluğumuzu kazanıp Süper Lige yükselmek'' dedi. Lig hazırlıklarının yanında alt yapı çalışmalarına da ağırlık verdiklerini belirten İlter ''Güçlü bir alt yapı kurmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bir ya da bir kaç okulla okul-kulüp iş birliği çerçevesinde çalışmalar yapmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

İLKEMİZ TEMİZ SPORCULUK

Türkiye'de sadece masa tenisi ile ilgili haberler veren tek site olan masatenisidünyası.com'un da kurucusu olan İlter, "Masa tenisinde kalıcı olmak istiyoruz. Sporda herkesin rant peşinde koştuğu şu dönemlerde temiz sporculuğu ilke edindik. Ülkemizde sporun ve masa tenisinin marka değerini yükseltmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. İlter, sosyal belediyecilik gereği spor faaliyetlerinin ücretsiz olması gerektiğinin de altını çizdi.

KARTAL LOGOSUNUN SIRRI

Armaspor'un logosunda Kartal olmamasına ve kulübün orijinal renkleri sarı-lacivert olmasına rağmen takımın lakabı ''Dişi Kartallar'' Üstelikte takımın deplasman forması siyah-beyaz.Takımın tüm sporcuları ve antyrenörü Beşiktaşlı olunca, kulübün kurucuları Fenerbahçeli olmasına rağmen oyunculara bir jest yaparak, takımın deplasman formasını siyah-beyaz olarak yaptırmışlar.

RENK TARTIŞMASI YOK

Kulüp yöneticilerinin spor yazarı olması nedeniyle hiç bir zaman renk ya da kulüp tartışması yaşamadıklarını söyleyen İlter, "Kurucularımız Fenerbahçeli, oyuncularımız ve antrenörlerimiz ise Beşiktaşlı. Biz de oyuncularımıza jest olsun diye deplasman formamızı siyah-beyaz yaptırdık. Daha sonra Kartal Bakışı'nın sahibi eski bir Beşiktaşlı yönetici bunu duymuş çok hoşuna gitti. Bir forma da o yaptırdı. Zaman içinde takım simgesi Kartal, takımın lakabı da Dişi Kartallar oldu'' diye konuştu.

KADINLAR DAHA BAŞARILI

Masa tenisinde kollar ve eller önemli gibi gözükse de önemli olanın ayaklar olduğunu belirten İlter, "Kadınlar masa tenisinde daha başarılı. Çünkü, kadınlar detaycı ve tümden gelim, erkekler ise tümavarımcılar. Bir maçta kadın oyuncumuz gelip bize fark edemediğimiz bir detayı söyleyip bizi uyarabiliyor. Bu durum erkek oyuncularda çok fazla görmek mümkün değil" dedi.

Sibel Gülersöyler