Son dakika yeni Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ oldu

Son dakika haberine göre Hükümette yeni görev dağılımı belli oldu. Buna göre yeni Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ olurken; Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Bozdağ'ın konuşmasından öne çıkan satır başları;

Yeni atanan bakanlarımızın her birine de görevlerinde başarılar diliyorum.

Bugünkü Bakanlar Kurulumuzun gündeminde yenilenen eğitim öğretim programlarının sunumu yapıldı. Diğer bir konu da hükümetimizin önümüzdeki 6 ay içinde yapacağı çalışmalara ilişkin değerlendirmeler. Önümüzdeki günlerde değerlendirmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Başbakan yardımcılarının görevlerine dair değerlendirme yaptı.

Milli Güvenlik Kurulu, MİT, TOKİ, TMSF ve Türkiye Varlık Fonu, Başbakanımıza bağlı olarak çalışacak.

Hükümet Sözcüsü, Danıştay, Diyanet, TRT ve AA, Bekir Bozdağ tarafından deruhte edilecektir.  

Ekonomi konusu ve bankalar Mehmet Şimşek,

Yatırımların koordinasyonu, Atatürk Dil ve Tarih Kurumu da Fikri Işık Bakanımıza bağlı olarak faaliyet sürdürecek.

Recep Akdağ; Kıbrıs, AFAD ve Yatırım Ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecek.

Hakan Çavuşoğlu; Medeniyetler ittifakı, 100. yıl anma programı ile ilgili çalışmalar, Yurt Dışı Türkler ve Akbara Topluluklar Başkanlığı"

MESCİD-İ AKSA'DAKİ GERİLİM

İsrail tarafından alınan tedbirler ve uygulanan kararlar bütün İslam dünyasında, insan haklarına inanan herkes tarafından büyük bir infiale yol açmıştır. Bu uygulama haksız ve hukuksuz bir uygulamadır, kabul edilemez. İsrail hükümetini bu uygulamaları derhal sonlandırmaya yetkililer davet etmiştir. 

BEKİR BOZDAĞ KİMDİR?

Bekir Bozdağ (1 Nisan 1965, Akdağmadeni, Yozgat), Türk ilahiyatçı, avukat ve siyasetçidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi 22., 23. dönem ve 24. dönem Yozgat milletvekili olan Bozdağ, Ak Parti grup başkan vekilliği yapmıştır. 6 Temmuz 2011-25 Aralık 2013 tarihlerinde 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nde başbakan yardımcılığı görevinde bulunmuş 25 Aralık 2013 tarihinde yapılan revizyon ile Adalet Bakanı olarak görev aldı. 7 Mart 2015 tarihinde Anayasa’nın 114'üncü maddesi gereğince 7 Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri öncesi görevini müsteşar Kenan İpek'e devretmişti.24 Kasım 2015 tarihinde açıklanan 64. Türkiye Hükümeti'nde yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirildi.

Bekir Bozdağ 1965 tarihinde Akdağmadeni, Yozgat'ta doğmuştur. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitiren Bekir Bozdağ yüksek lisansını Ulıdağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre kamu görevinde bulunduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı.

18 Nisan 1999 yerel yönetim seçimlerinde Akdağmadeni İlçe Belediye Başkan Adayı oldu. AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte Yozgat'ta AK Parti 2002 Türkiye genel seçimleri 2İl Teşkilatı'nın kurucumarı arasında yer aldı ve kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2002 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Yozgat milletvekili olarak meclise girdi ve AK Parti Teşkilat Başkanlığına bağlı olarak değişik illerde İl Teşkilat Koordinatörlüğü ve 12. Bölge Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

61. Hükümette başbakan yardımcılığı görevini üslenmiştir. 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısıdır. 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde yeniden Adalet Bakanlığı görevine atandı. 24 Temmuz 2017 tarihinde yapılan açıklamayla yeni Hükümet Sözcüsü oldu.