Akdeniz Gazeteciler Derneği ve E-Novation Vakfı'nın düzenlediği ve İtalya Spor Yazarları Derneği'nin (USSI) desteklediği Avrupa - Akdeniz Mükemmeliyet Ödülleri, Roma Belediyesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende, bölgede yaptıkları işlerle uluslararası çapta fark yaratan, barışa, dostluğa ve kültüre katkı bulunanların çabaları ödüllendirildi. Bu kapsamda, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2032) Türkiye - İtalya ortaklığında düzenlenmesini sağlamasından ötürü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve görev aldığı kısa süre içerisinde A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'e katılmasını sağladığı için İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella, "Mükemmeliyet" ödülüne layık görüldü. Montella'ya ödülünü, USSI Başkanı Gianfranco Coppola ile Akdeniz Gazeteciler Derneği Başkanı Dündar Keşaplı beraber takdim etti. İtalyan teknik adam, ödüle layık görüldüğü için çok gururlu olduğunu belirterek, ödül komitesine teşekkür etti. Montella ayrıca törene katılamayan TFF Başkanı Büyükekşi'nin ödülünü de teslim aldı.

VINCENZO MONTELLA: "EURO 2024'TE İYİ BİR İŞ ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ödül töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu bir gurur vesilesi. Ben yurt dışında çalışıyorum. Yaptıklarımın bu şekilde takdir edilmesi beni memnun ediyor" dedi.

Türkiye'nin EURO 2032 adaylığı sürecinde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin harcadığı çabaya dikkat çeken Montella, "Başkanımız Mehmet Büyükekşi önceden planlanmış toplantıları nedeniyle maalesef aramızda olamadı. Onun ödülünü de kendisi adına ben alıyorum. İlk günden beri kendisiyle verimli ve uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. EURO 2032 adaylığının gerçekleşmesi için çok emek verdiğini biliyorum" şeklinde konuştu.

"LİDER ÇIKTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 Elemeleri'nden lider çıkması hakkında neler düşündüğü sorulan Montella, "Türk Milli Takımı olarak gruptan kazanarak lider çıktığımız için mutluyuz. Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde bu ilk kez oluyor. Şampiyonaya hazırlanmak için daha zaman var. Bu seferki şampiyona daha üst seviyelerde olacak. Biz iyi bir iş çıkarmak istiyoruz. Kura çekiminde heyecan vardı ama bir tercihte bulunmak zor. Neticede hepsi çok zor maçlar" ifadelerini kullandı.

Şampiyonanın çok sayıda Türk'ün yaşadığı Almanya'da oynanacağı için bir sorumluluk hissedip hissetmediği sorulan Montella, "Kesinlikle evet. Geçen ay Almanya'da bir hazırlık maçı oynadık. Statta 50 binden fazla kişi vardı. Almanya'da çok sayıda taraftarımız olduğunu gayet iyi biliyoruz. Üzerimizde vatandaşlarımızı gururlandırmanın sorumluluğu olduğunun farkındayız" yanıtını verdi.

Montella, bir soru üzerine Hakan Çalhanoğlu'nun şu anda İtalya'daki en iyi orta saha oyuncusu olduğunu da söyledi.

DİNO ZOFF'TAN MONTELLA'YA ÖVGÜ

Törende ödül alan isimlerden olan İtalya'nın eski efsane kalecilerinden Dino Zoff, gönderdiği video mesajında Vincenzo Montella'dan övgüyle bahsetti.

Zoff, Montella'nın EURO 2000'de kendisinin öğrencisi olduğunu hatırlatarak, "Şimdi görüyorum ki Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na katılmasını sağlamış. Bu nedenle özellikle mutluyum ve çok memnunum. Montella iyi bir insan. Onunla harika anılarım var çünkü millî takım kadromda gerçekten önemli bir isimdi" dedi.

Montella'nın iyi bir iş çıkarmasını dilediğini ifade eden Zoff, "Ancak Avrupa Şampiyonası'nda İtalya'nın biraz daha üstte olmasını umuyorum. Bunun için beni affedecektir. Şampiyonluk ya da ikincilik elbette güzel olur. İşlerinin iyi gitmesini yürekten diliyorum" diye konuştu.

DHA