Sıkı dostlar Kıvanç Tatlıtuğ ile Çağatay Ulusoy'un dalış merakı pahalıya patlıyordu. İkili, önceki gün Bodrum'daki sualtı arkeoloji meraklılarının da iştahını kabartan Yassıada açıklarında dalış yaptı. Ancak ünlü oyuncuların dalış için tercih ettikleri yer 4. ve 7. yüzyıldan kalma Doğu Roma İmparatorluğu batığının olduğu noktaydı. Çağatay Ulusoy ile Kıvanç Tatlıtuğ, 'kırmızı bölge' olarak adlandırılan bu yasak bölgede dalış yapınca olanlar oldu. Türk-Yunan karasuları sınırında kalan Yassıada'daki yasak bölgede dalış yaparak yüzyıllar öncesinden kalan batıkları ziyaret eden ikili, kuralları ihlal ettiğinden habersiz keyifli anlar yaşadı. Ancak, iki kafadarın eğlenceli anları Sahil Güvenlik'in gelmesiyle son buldu. Hücum botla gelen askerlerin "Sudan çıkın" anonsunu duyan yakışıklı oyuncular, güverteye çıktı.

KORKU DOLU ANLAR YAŞADI... 

Sahil Güvenlik'in bu kez de "Ellerinizi yukarı kaldırın" diye seslendiği ünlü oyunculardan emre ilk uyan Kıvanç Tatlıtuğ oldu. Tatlıtuğ, korku içinde denileni yapıp elleri havada teknenin ucuna ilerlediğinde gergin anlar yerini gülüşmelere bıraktı.
Yakışıklı oyuncuları tanıyan Sahil Güvenlik, ikilinin 'kaçakçı' değil de Kıvanç Tatlıtuğ ve Çağatay Ulusoy olduğunu anladı. İkiliyle selfie çeken görevliler, Ulusoy'un yatını hücum bota bağladı. İkili, evrak ve kimlik kontrolünün ardından karaya Turgutreis Marina'ya geri döndü...

NEDEN YASAK?

Yassıada'nın önündeki sığlık alana tarih boyunca birçok gemi, çarpıp battı. Bu batıklardan biri olan 7. yüzyıl Bizans batığından 54 adet bakır ve 16 adet altın sikkeyle pek çok yağ ve şarap testileri çıkarılmıştı. Bölgede daha birçok değerli kalıntı olduğu için burada dalış yasak.