Ekranların en doğal, en eğlenceli, en samimi ismi olan Safiye Soyman; içten tavırlarıyla herkesin sevgisini kazandı. Şu sıralar Bülent Ersoy, Banu Alkan ve Burcu Esmersoy ile 'Dünya Güzellerim' adlı bir gezi programı yapan Soyman, burada da eğlenceli ve samimi kişiliğiyle ön plana çıktı. Doğal ve eğlenceli kişiliği ile uzun zamandır Türk halkının sevgilisi.

Safiye Soyman'ın İngilizce ile imtihanı...

Programda sergilediği samimi hareketler ve İngilizce ile verdiği amansız savaş, ekran karşısındaki seyirciyi de, sosyal medyayı da kırdı geçirdi. 3 büyük isim ile hayatının en büyük macerasına çıkan Burcu Esmersoy, Hindistan'da yaşadıkları ilginç olaylarla Show TV'de izlenme rekorları kırıyor. Peki Safiye Soyman ünlü olmadan önce nasıl bir hayat yaşıyordu? İşte Soyman'ın hayatı... Safiye Soyman, 1961 yılında Bolu‘da bir gecekonduda hayata gözlerini açtı. Babası hafız olan Soyman ilk evliliğini henüz çok küçükken, 13 yaşında yaptı. 1974 yılında görücü usulüyle evlendiği 26 yaşındaki Ziya Akaröz’le on yıl evli kaldı. Evliliğin güzel geçen ilk üç senesinin ardından, eşinin kumar tutkusu aile bağlarını derinden sarsmaya başladı.

Eşinden gizli eğitim aşkı...

Safiye Soyman eğitimine devam etmek istiyordu. Bu sebeple eşinden gizli ortaokul sınavlarına hazırlandı. Bununla da kalmayıp daktilo kursuna gitti. Ortaokulu bitirir bitirmez, bu kez de lise bitirme sınavlarına hazırlanarak liseyi bitirdi. Okul sonrası iş bulma sınavlarına girdi ve  İmar İskan Bakanlığı’na genel müdür sekreteri olarak işe girdi.Lise eğitimini tamamlamasının ardından Özer Altın‘dan müzik dersleri alan Soyman, radyo sınavlarına girdi. Müzik tutkusu sayesinde 28 yaşında sınavı kazandı ve 6 sene Ankara Devlet Klasik Müziği Korosu’nda çalıştı.Safiye Soyman, hayatının kırılma noktasını 1996 yılında yaşadı. Bir gün gazinocular kralı Fahrettin Aslan‘dan teklif geldi, böylece 35 yaşında Maksim’de sahneye çıkmaya başladı. Ardından memuriyetten istifa etti ve şöhret basamaklarını tırmanmaya başladı. Çocuk yaşta yaptığı evlilikten Harun (40) ve Ümran (42) adında iki çocuğu bulunan Soyman, 1985 yılında evliliğini sonlandırdı. Yaptığı albümleri ve renkli kişiliğiyle çok sevilen şarkıcı, 1999 yılından beri beraber yaşadığı iş adamı Faik Öztürk ile ekranların muhteşem ikilisi oldular. kili, eğlenceli diyalogları ve uyumlarıyla en sevilen çiftlerden biri haline geldiler. 2016 yılında, 17 senelik beraberliklerinin ardından düğün yapan çift 'Artık gerçekten nikah masasına oturmak istiyoruz' dese de henüz evlenmediler.(POSTA)