Yaklaşık 12 yıl önce Çırağan Sarayı’nda görkemli bir törenle evlenen eski manken Demet Şener ve eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay çiftinin boşanma davası sürerken, Şener’in avukatı medyada Şener’in yüksek miktarda tazminat istediği şeklinde çıkan haberlere ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.
Şener’in avukatı Aslı Çelik Hatemi tarafından yapılan açıklamada, “Birkaç gündür müvekkilim Demet Şener ile ilgili medyada yer alan açıklamaların tümü gerçek dışıdır ve asla doğru değildir. Şöyle ki herkesçe malum olduğu üzere Türk hukuk sisteminde tazminat miktarları kusur oranı ve ağır kusurlu olan tarafın mali ve içtimai durumuna göre belirlenir. Yani karşı tarafın iddia ettiği gibi bir zenginleşme aracı olarak kullanılmasına imkan yoktur” denildi

“KUTLUAY'IN MÜVEKKİLİ SUÇLAMAKTAN VAZGEÇMESİNİ DİLİYORUZ”

Şener’in 16 sene boyunca kariyerinden vazgeçerek kendisini yuvasına ve çocuklarına adadığına değinilen açıklamada, “Dava açıldığı günden bugüne kadar gerek müvekkilim gerekse müşterek çocuklar birçok travma ve olumsuzluk yaşamışlardır. Tüm bunlar, yine müşterek çocukların menfaati için müvekkilim Demet Şener’de saklıdır. Son olarak belirtmek isteriz ki biz de Sayın İbrahim Kutluay'dan tamamen kusursuz ve bu durumdan dolayı mağdur olan müvekkilimi gerçekleri görmezden gelerek suçlamaktan vazgeçmesini diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

KUTLUAY'IN AVUKATI: NORMAL BİR TAZMİNAT TALEBİ DEĞİL

Demet Şener, 11 yıllık eşi İbrahim Kutluay’a ihanet gerekçesiyle Eylül 2016’da boşanma davası açmıştı. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir davette “Boşanmayla uğraşıyorum. Malum şahıs zorluk çıkarıyor. Davayı uzatmamak için kendisinden normal bir tazminat talep ettim” diyen Şener’e Kutluay’ın avukatı, “Demet Şener boşanma davasında normal bir tazminat değil, bunun çok üzerinde hatta Türk Hukuku’nun kabul ettiği ölçütlerin 20-30 misli tutarında maddi-manevi tazminat talep etmiştir. Son 8 ayda taraflar arasında anlaşma sağlanamamıştır. Anlatılanların tamamı hakikatin tersidir. Arzumuz, Demet Şener’in kendisini unutturmamak için basını, sebepsiz zenginleşme için de mahkemeyi vasıta olarak kullanma çabasından vazgeçmesidir” şeklinde açıklama yapmıştı.