FOX'un merakla beklenen dizisi Deli Gönül ikinci bölümüyle ekranlara geldi. Yazın iddialı yapımlarından birisi olan Deli Gönül'de Ahmet Ertuğrul karakterine hayat veren Ogün Kaptanoğlu, rolünde gerçekçiliği yakalayabilmek için bir ressamdan destek aldı. Resim öğretmenini canlandıran Kaptanoğlu fırça tutuşu, oturuş, duruş, tuvalin yerleşimi gibi temel resim bilgileri konusunda profesyonel yardım aldı. Olumlu tepkilerle karşılaştığını belirten Kaptanoğlu, dizideki rolünü “Sevgin aldatılırsa, karanlık yüzün ne kadar ileri gider?” sözleriyle yorumluyor.

AHMET ERTUĞRUL KARAKTERİ

Fatmanur’un çocukluk arkadaşı, Türkan’ın okulunda resim öğretmeni.  Ahmet dışarıdan bakıldığında hayatı ciddiye almayan ve devamlı dalga geçen biri gibi görülüyor. Onun bu aydınlık, gülümseyen ve neşe veren gibi görünen yanı, dışarıya özellikle Fatmanur’a gösterdiği yüzü. Oysa içinde kimseye göstermediği karanlık bir yanı var. Bu yanı sinirli ve hırçın. Ama onun bu yönünü tetikleyen iki şey var: Ailesinin fakirliğinin gözler önüne serilmesi ve duyduğu aşkın yara alması... Fatmanur’un aşkını ve sevgisini kazanmak için, hayatta yapamayacağı şey yok. Belki bu uğurda Fatmanur’a bile zarar verebilir.

OGÜN KAPTANOĞLU KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

1977 yılında İzmir'de doğan Kaptanoğlu, liseye kadar eğitimini orada tamamladı. Karşıyaka ve Tuborg kulüplerinde basketbol ve yüzme dallarında spor yaptı. Aynı dönemlerde ajanslarda altı sene modellik yaptı. Ardından televizyonlardan gelen tekliflerle iki ayrı konseptte programlar sundu, bu dönemde üç ayrı reklam filminde rol aldı. 1998-2000 senelerinde askerliğini yapan Kaptanoğlu sonrasında özel şirketlerde saha koordinatörlüğünü üstlendi.

2003 senesinde Hababam Sınıfı Merhaba sinema filminde rol aldı.  Bu dönemde oyunculuk mesleğini sürdürebilmek için İstanbula yerleşti ve farklı meslek guruplarında çalıştı. Ulusal kanallarda, dizilerde oyunculuğunu sürdürdü. 2006 senesinde senarist Osman Dikiciler'in tavsiyesi üzerine yönetmen Aytan Gönülşen'nin Kardan Adamlar adlı sinema filminde Hazım Körmükçü ile ilk başrol oyunculuğu performansını gösterdi. Bu film ile 2006 Antalya Film Festivalinde yarıştı, hemen akabinde Kartal Tibet'in yönetmenliğinde Amerikalılar Karadenizde adlı sinema filminde rol aldı. Yine ulusal kanallarda bölüm oyunculuğunu sürdürmeye devam etti. İstiklal harp hikâyeleri adlı projelerde Şehit Şerife Bacı televizyon filminde başrol oynadı, yine aynı seri olan projede Karayılan adlı televizyon filminde rol aldı.  ATV'de iki sezon süren Parmaklıklar Ardında dizisinde gardiyan cengiz rolüyle görev aldı. Son olarak ise FOX TV'nin Deli Gönül dizisinde Ahmet Ertuğrul karakterine hayat vermektedir.

Ogün Kaptanoğlu'nun annesi ve bir kız kardeşi vardır.Serbest dalış, dağcılık ve motor sporları hobileri ile ilgilenmektedir.