Yazarlar ve aydınlar şehitlerimiz için bir araya geldi. Edebiyat, kültür, sanat, basın ve yayın dünyasının tanınmış yazar ve şairleri Mihrabad Yayınları’nın MTTB’de düzenlediği “Bir Milletin Uyanışı Yeniden İstiklal” anma programında bir araya gelip duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Programda Elif Sönmezışık’ın hazırladığı aynı adlı kitap sergi ile birlikte tanıtıldı.

FETÖ İhanet Hareketi ve Türkiye düşmanı dış güçler tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan darbe ve işgal hareketine tepkiler dinmek bilmiyor. İhanetin birinci yıldönümünde olaya dair ardı ardına kitaplar yazılırken 41 yazar da Yeniden İstiklal adlı eserde buluştu. Aralarında Türkiye genelinde tanınan, sevilen ve okunan bir çok yazarın bulunduğu kitapta yazarlar, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB)’nde bir araya gelerek 15 Temmuz’da yaşadıklarını anlattılar; şairler duygularını kaleme aldıkları şiirlerle dile getirdiler.

MİLLET DESTAN YAZDI

Cihat Zafer’in sunuculuğunu yaptığı Yeniden İstiklal Programı, Cağaloğlu’nda MTTB Genel Merkezi’nde gerçekleşti. Program, Ataşehir Camii İmam ve Hatibi Abdüllatif Efe’nin Kur’an-ı Kerim’den bir aşir okumasıyla başladı.

Açılış konuşmalarını yapan Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Alacacı, milletimizin 15 Temmuz destanını yazarak ihanete geçit vermediğini söyledi. Damla Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Hasan Hüseyin Doğru ise konuşmasında 15 Temmuz Destanı’nın yıldönümünü idrak ettiğimiz bu günlerde gösterilen birlik ve beraberlik ruhundan memnun olduklarını belirterek şöyle dedi: “Türkiye’nin istiklali ve istikbalinin söz konusu olduğu bu sıralarda biz de yayın gurubu olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Yeni kurduğumuz Mihrabad Yayınları arasında 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra hazırladığımız beş kitabı kültür hayatımıza kazandırdık. Bunlar Gürbüz Azak’ın Osmanlı’da İsyanlar İhtilaller ve Darbeler, Sara Gürbüz Özeren’in Uyanış 15 Temmuz 2016, Harun Çolak’ın Çerkez Hasan’dan Ömer Halisdemir’e Yarım Aşklar Ülkesi, Mehmet Nuri Yardım’ın İstiklalden İstikbale ve Elif Sönmezışık’ın hazırladığı, bugün tanıtımını yaptığımız Bir Milletin Uyanışı Yeniden İstiklal kitabıdır. Eser, 41 yazarın kaleminden 15 Temmuz Destanı’nı anlatıyor.”

5 KİTAP YAYINLADIK

Mihrabad Yayınları Yayın Yönetmeni Mehmet Nuri Yardım ise, konuşmasında vatanı savunma konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, “Yayıncılar da 15 Temmuz’u anlatan kitaplar yayımlıyor. Biz de Mihrabad olarak üzerimize düşeni yaptık ve beş kitabı yayımladık. Yeniden İstiklal, aydınlarımızın ve yazarlarımızın cesaretle dik duruşu, ihanet örgütlerine ve bütün dünyaya bir manifestosudur.”

GÖRÜNÜR KILMALIYIZ

15 Temmuz ihanetini anlatan yazarlar arasında bulunan Elif Sönmezışık, hakikatin izahını ve 15 Temmuz gecesi yaşanan gerçekleri görünür kılmak istediklerini söyledi. “Yeniden İstiklal kitabı 15 Temmuz ruhunun yaşatılması için önemli bir gayret” diyen Gülcan Tezcan ise şu ayrıntıya dikkat çekti: “15 Temmuz ile nasıl milli ve manevi şuur uyandıysa, Silivri’de devam eden mahkemelere iştirak ederek ve tıpkı meydanlardaki gibi nöbet tutarak şehit ve gazilerimizin haklarına sahip çıktığımızı onlara göstermemiz gerekir.”

Üstün İnanç, Cihat Zafer, Murat Başaran, İsmail Bilgin, Mehmet Kâmil Berse, Nurettin Durman, Osman Kibar, Şakir Kurtulmuş, Zafer Bilgi de konuşmalarında 15 Temmuz ruhunu ve heyecanını dile getirdiler. Harun Yöndem ve Yusuf Dursun kitapta yer alan şiirlerini okurken, toplantıya katılamayan Bestami Yazgan’ın “15 Temmuz Destanı” şiirini Elif Ercan seslendirdi.

Sinem Eryılmaz