Üst geçitlerden yaşlılar, engelliler ve bebek pusetli vatandaşların faydalanması için konulan asansörler ile yürüyen merdivenlerin sık sık arıza yapması, çeşitli sebeplerle kullanım dışı kalması vatandaşa çile çektiriyor. Metrobüs duraklarının bulunduğu üst geçitlerdeki asansörlerde yaşanan arızanın uzun süre giderilmemesi ise tepki çekiyor. Metrobüs'ün Avcılar Cihangir Üniversite Mahallesi durağında bir yaşlı kadın, asansör bozuk olduğu için mahsur kaldı.

YAĞMURDA BEKLEDİ

Metrobüsten Avcılar Cihangir durağında inen tekerlekli sandalyeli bir yaşlı kadın, üst geçide çıkıp asansörle aşağı inmek isteyince kötü bir sürprizle karşılaştı. Asansörün önüne gelen kadın, düğmeye basmasına rağmen asansörün hareket etmediğini görünce şok oldu. Yağmur altında mahsur kalan kadın, tekerlekli sandalyesiyle üst geçitten inemeyince vatandaşlardan yardım istedi.

DAKİKALARCA UĞRAŞTI

Yürüme güçlüğü olduğu için tekerlekli sandalyeyle yolculuk yapan kadının yardımına metrobüsten inen vatandaşlar koştu. Önce ayakta durmakta zorlanan kadını tekerlekli sandalyeyle indirmeye çalışan vatandaşlar, başarılı olamayınca kadını ayrı, sandalyeyi ayrı indirdi. Birkaç vatandaş, tekerlekli sandalyeyi alarak merdivenlerin dibine indirdi. Birkaç kadın da, ayağı ıslanmasın diye poşet geçiren yaşlı kadının koluna girerek merdivenlerden indirmeye çalıştı. Bir ayağının üzerine basmakta zorlanan yaşlı kadın, basamakları güçlükle adımlayarak aşağı indi.

GELENLER BEKLEDİ

Asansörde herhangi bir arıza uyarısı bulunmadığı için Metrobüs durağına gelen vatandaşlar bir süre asansörün önünde bekledikten sonra söylenerek merdivenlere yöneldi. Yağışlı havada ıslanmamak için asansöre yönelen birçok vatandaş, çalışmayan asansörü görünce tepki gösterdi. Birçok durakta bulunan asansör ve merdivenlerin çok sık arıza yaptığını belirten vatandaşlar "Teknolojinin bugünkü seviyesinde basit bir arızanın onarımı bile günlerce sürüyor. Biz de bu yaşımızda merdivenlerde çile çekiyoruz" dedi.

GÖREVLİLERE TEPKİ

Bazı vatandaşlar ise, Metrobüs durağındaki görevlilere asansörün bozuk olduğunu belirterek tepki gösterdi. "İlgilileri neden uyarmıyorsunuz, vatandaşın halini görmüyor musunuz" diyen vatandaşlara, bir görevli "Durumu Beyaz Masa'ya sizler bildirirseniz daha etkili olur" demekle yetindi.
Bir başka vatandaş da, "İnsanların duyarsızlığı ve tepkisizliği yüzünden bu tür durumlar artık olağan hale geliyor. Asansörün çalışmadığını gören her vatandaş ilgili yerleri arayıp şikayet etse böyle olmaz" dedi.

SIRILSIKLAM OLDU

Asansör arızalı olduğu için vatandaşların yardımıyla üst geçitten inmeyi başaran yaşlı kadın ise, ıslanmış tekerlekli sandalyesine oturarak evine doğru yol aldı. Hastaneden geldiğini söyleyen yaşlı kadın, "Aşağı inene kadar sırıl sıklam oldum. Sandalyem de ıslandı. Sandalyemi ve beni indirenlerden Allah razı olsun. Sandalyem de ıslak ama mecbur oturup evime gideceğim, yürümeye mecalim yok" dedi.

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER