İstanbul'da araç sayısının fazlalığı, otopark azlığı yetmezmiş gibi bir de inşaatlar kaldırımları işgal etmeye başlayınca, yayalar cadde ve sokaklarda ölümle burun buruna yürümek zorunda kalıyor. Kaldırım işgalleri, İstanbul'un her köşesinde benzer manzaralar ortaya çıkarıyor. Bazı yerlerde kaldırımlar, restoran, kafeterya gibi yerlerin otoparkı olarak kullanılıyor, bazılarında ise inşaatlar tarafından işgal edilmiş durumda.

ŞANTİYE ALANI OLMUŞ

Kullanım hakkı tamamen yayalara ait olan kaldırımların işgal edilmesi nedeniyle bebek arabalı, tekerlekli sandalyeli vatandaşlar yürümekte zorluk çekiyor. Eskiden sadece esnafların sandalye attıkları ya da mal indirip bindirirken işgal ettikleri kaldırımlar artık lüks inşaat firmaları tarafından da işgal ediliyor. Kaldırımlar şantiye alanı olarak kullanılıyor. Araç giriş çıkışları için kaldırımlar sökülüyor. Özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde büyük tehlike yaratan kaldırım işgallerine vatandaşlar artık bir çözüm bulunmasını istiyor.

BEYKOZ'DAN BAHÇEŞEHİR'E

Manzara hangi ilçeye gidilirse gidilsin değişmiyor. Üsküdar ve Beykoz'da kaldırımlar otopark olarak kullanılırken, Bahçeşehir'de bir de inşaat şantiyeleri yaya yollarını işgal ediyor.

Son olarak, Bahçeşehir'de bulunan Kiptaş Vaditepe Göl Evleri yaya yolunu işgal etti. Bariyerlerini kaldırımların üzerine kadar çeken şirketin 'yaya yürüyüş yolu' yazılı bir tabelayı da caddenin ortasına koyduğu gözlendi. Vatandaşlar ise kaldırım üzerinde yürüme mesafesi olmadığı için, caddeye inerek yürümek zorunda kaldı. Pek çok kazaya da davetiye çıkaran bu hareket, kaldırımlar kimler için sorusunu da akıllara getirdi. Vatandaşlar, her köşesi inşaat alanı olan Bahçeşehir'de artık yürüyecek kaldırım bulamadıklarını söyleyerek yetkililere çağrıda bulunuyor.

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER