Dünya Gönüllüler Günü için İstanbul Aydın Üniversitesi ve Türkiye Yardım Severler Derneği (TSYD) işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe birçok ünlü isim katıldı. Sevgi ve barış mesajlarının verildiği programda Ediz Hun, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Dünya Gönüllüler Günü, 1985 yılından beri tüm dünyada çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak amacıyla kutlanmaya başlanan günde, iyilik faaliyetlerinin hayatımızın doğal bir parçası haline getirilmesi hedefleniyor. Türkiye Yardım Sevenler Derneği de 1928 yılından bu yana iyilik için tüm dünyayı geziyor ve ihtiyacı olanlara yardım elini uzatıyor. 

ÜNLÜLER KATILDI

Bireyleri yaşadıkları topluma daha duyarlı hale getirmek, onları bir arada hareket etmeye ve gönüllü olmaya yönlendirmek için  faaliyetlerde bulunan dernek son olarak İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Florya Kampüsü'nde Dünya Gönüllüler Günü kapsamında bir etkinlik düzenledi. Sevgi ve barış mesajlarının verildiği programa, Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Ediz Hun, ünlü televizyoncu Tuluhan Tekelioğlu ve yazar Ayşe Kulin ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun yanı sıra bu yıl 90. kuruluş yıl dönümünü kutlayan TYSD ilçe yöneticileri de katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, TSYD'nin tanıtım videosu ile devam etti. 

TYSD'YE TEŞEKKÜR

Programda konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Belediyesi'nin Türkiye Yardım Severler Derneği'nin faaliyetlerine paydaş olduğunu belirterek derneğe teşekkür etti. Kerimoğlu, "Ayrıca, bu haftada Türk kadınına Mustafa Kemal Atatürk Seçme ve Seçilme Hakkı'da verildi. Kadınlar başımızda ana, yanımızda yoldaş oldular. Bizler de onları her zaman başımızın üzerinde taşımaya söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kerimoğlu'ndan sonra kürsüye gelen İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, Dünya Gönüllüler Günü'nün tarihini özetledikten sonra "Türkiye Yardım Sevenler Derneği kurulduğu günden bu yana aynı şevk ve azimle devam ediyor. Bu yola baş koyan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. İzmirli, ülkemizde gönüllülük faaliyetlerinin biraz düşük olduğunu belirterek, yapılan araştırma sonuçlarına göre bu sorunun sebebinin maddiyat ve zamansızlık olduğunu söyledi. 

Ünlü televizyoncu Tuluhan Tekelioğlu ise, gençlere cesur olmaları ve farkındalık yaratmaları gerektiğini anlattı. Tekelioğlu, 1993 yılında gittiği mülteci kampında yaşadıklarının hayatının dönüm noktası olduğunu anlatan belirterek, "O mülteci kampında insanların ne kadar acımasız, zalim, kötü, zayıf ve çaresiz olduklarını gördüm. İnsana dair her şeyi o kampta yaşadım. O kampta kendime insanlar ile ilgili şeyler yapacağım diye söz vermiştim ve hayatımı da o günden beri iyilik ve gönüllülük üzerine şekillendirdim. Her şeyi gönülden yapmak çok değerli" dedi.

EDİZ HUN'DAN ÖĞÜTLER

Programın finalini ise Yeşilçam'ın en önemli aktörlerinden biri olan Ediz Hun yaptı. Ediz Hun sözlerine Yılmaz Güney'in, Sevgi ve Dostluk isimli şiirinin bazı mısralarıyla başladı. Programa katılan öğrencilere hayat dersi vermeyi de ihmal etmeyen Hun, "Hepimiz aynı anda farklı akıntıya sahip nehirlerde yaşıyoruz. Nehir bir zaman gibi elimizden her şeyi alır ancak idealleri olanlar ayakta kalabilir" dedi. Öğrencilere  tavsiyelerde de bulunan Ediz Hun, "Derslerinizin yanında Felsefe ve Ruh Bilim ile ilgili kitap okuyun. Klasik müzik dinleyin. Mutlaka hobileriniz olsun" dedi. 

Programın sonunda İstanbul Aydın Üniversitesi müzik kulübü sahne aldı ve dönemin popüler şarkılarını seslendirdi.

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER