Şanlıurfa Siverek'ten sonra Atatürk büstüne bir saldırı haberi de İstanbul Ümraniye'den geldi. Ümraniye'deki bir okulda bulunan Atatürk büstü mahallede yaşayan Mehmet T. tarafından sökülerek okul yanındaki yeşil alanda bulundu.  Olay, Ümraniye Mehmet Akif Mahallesi’ndeki bir okulda meydana geldi. Sabah saatlerinde okula giden yetkililer, Atatürk büstünün sökülmüş olduğunu gördü. Durum hemen polise bildirildi.

ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine harekete geçti. Büst okul yakınındaki yeşil alanda bulundu. Ekipler şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kamera kayıtları incelendi. Büstü söken kişinin mahallede yaşayan Mehmet T. isimli bir şahıs tespit edildi. Mehmet T., evinde gözaltına alındı. Önce Emniyet’e götürülen şahıs, ifadesinin ardından adliyeye gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde, Mehmet Malbora isimli bir şahıs ‘Dinimizde putperestliğe yoktur’ diye bağırarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne elindeki tahra ile saldırmıştı. (Sözcü)