Denetimlerde İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, işletmelerin mutfak, dolap ve depolamala alanlarında incelemelerde bulundu. Müşterilere servis yapılan alanlarda koronavirüs önlemlerine uyulup uyulmadığı da incelendi.  Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan  İl Tarım ve Orman  Müdürü Ahmet Yavuz Karaca,  İstanbul’un 39 ilçesinde 800 farklı ekip ile denetimlerinin sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:
 “Biz denetimlerimizi 7/24 esasıyla gerçekleştiriyoruz. Buna rağmen işletmelerde vatandaşlarımız bir eksiklik ya da sıkıntı gördüklerinde bize haber verirlerse bunların giderilmesi için elimizden geleni yaparız. Denetimler sırasında hijyen, depolama ve doğru gıda kullanımı açısından sıkıntıları olan bir işletmeye, eksiklerini gidermesi için 15 gün süre verilirken, bir lokantanın mutfak kısmı gıda hazırlamaya uygun bulunmadığı için idari para cezası uygulandı..Denetimlerimiz 7 gün 24 saat esasına göre devam ediyor.39 ilçemizde 800 denetçimizle 120 bin işletmemizde denetimlerimiz devam ediyor. “