Şişli'li çocuklar 'Geleceğin Çocukları' isimli proje sayesinde teknoloji bağımlılığından kurtuluyor. Hayal dünyaları gelişen çocuklar geleceğe umutla bakıyor. Şişli Kaymakamlığı AB ve Proje Koordinasyon Birimi'nin birlikte yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. Geleceğin Çocukları isimli proje sayesinde Şişli'de ikamet eden ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocukların teknoloji bağımlılığından kurtulması hedefleniyor. 

İSPANYOL GÖNÜLLÜ

Ulusal Ajans Avrupa Gönüllü Hizmetleri kapsamında yürütülen projenin İspanyadan gelen 1 gönüllü ile birlikte Şişli'de haftada 5 gün olmak üzere toplam 12 ay devam etmesi planlanıyor. Projede çocukların teknolojiden uzak faaliyetlerinin artırılması yönünde resim yapma, boyama, ebru, takım olma ve iletişim oyunları, el baskısı, ney, hikaye kitabı tasarlama, pano hazırlama, grup oyunları gibi yaratıcılıklarını keşfedecekleri faaliyetler düzenleniyor. 

BECERİLERİ GELİŞİYOR

Çocukların yaratıcılıklarını daha özgür bir biçimde sunabilecekleri bir ortam ile becerilerinin gelişmesi ve özgüvenlerinin artmasının hedeflendiğini belirten proje sorumlusu Fatih Okumuş, "Çocuklar teknoloji ile zaman harcayacaklarına kendi bilgi ve becerileri ile zaman geçirmeye başladılar. Bu kendilerini daha fazla tanımalarına olanak sağladı. Çocuklar takım çalışmasının gücünü anladı" ifadelerini kullandı.

TAKIM ÇALIŞMASI

Okumuş, çocukların takım çalışması sayesinde kendilerini toplum içinde daha rahat ifade ettiklerini belirtti. Şişli'de yaşayan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan projeye her sınıfın saat 10:30-15:00 saatleri arasında destek verdikleri öğrenilirken projeye Eylül ayında yeniden başlanılacağı belirtildi. 

Geleceğin Çocukları projesine katılan çocukların dönem içinde yapmış olduğu çalışmalar yıl sonunda yapılan bir sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu. Şişli Kaymakamı İdris Akbıyık, Şişli İlçe Mili Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür,  İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akgül ve İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğaç Niyazi Özüçelik ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen sergide proje ekibinden Seher Köse ve Maria de Fatima Cano Gonzalez'in çevre okullarda öğrencilerle birlikte yaptıkları etkinlikler sergilendi.

Sibel Gülersöyler