Karar, CHP'li üyelerin karşı çıkmasıyla oy çokluğuyla alındı. Çengeldere Mahallesi'ne 16 derslikli ilkokul ve 16 derslikli ortaokul binası yapılması ise oy birliğiyle kabul edildi. Beykoz Belediyesi, kardeş şehir Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesindeki Kızılay eski binasının tadilatını da yapacak. Meclis bazı sokak isimlerinin değiştirilmesine de karar verdi.

Beykoz Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantılarının 4. Birleşimi, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in başkanlığında gerçekleştirildi. Mevcut meclis salonu yıkılarak yeniden yapılacağı için, Haziran toplantısı meclis salonundaki son toplantı olarak tarihe geçti. Meclis toplantısında sahipsiz hayvanların toplanması da karara bağlandı.

Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Meclisi toplantısı, 7 Haziran 2017 tarihli meclis toplantı tutanağının oylanmasının ardından komisyonlardan gelen raporların oylanmasıyla sona erdi. 

ÇENGELDERE'YE OKUL

Beykoz Belediye Meclisi'nde oylanan komisyon raporları şu şekilde: 2018 yılı yatırım teklifleri hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oy birliğiyle, Sokak isim değişikliği hakkındaki Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Kadro iptal ve ihdas işlemi hakkındaki hukuk komisyonu raporu, Fen İşleri Müdürlüğünün Bütçe kodunun kullanılması hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, Çengeldere Mahallesi 2114 ada 1 parselde 9949,79 metre kare alan üzerine 16 derslikli ilkokul ve 16 derslikli ortaokul binasının projesinin yapılması hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oy birliğiyle, kardeş şehir Şanlıurfa ili Hilvan ilçesinde Kızılay eski binası tadilat yapımı hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

UZUN SÜRELİ İHALE

Beykoz ilçesi sınırları dahilinde sahipsiz hayvanların toplanması, rehabilitasyonu ve park, bahçe vb yeşil alanlarda ve kapalı alanlarda haşere mücadelesi işi için ihalenin uzun süreli yapılması hakkındaki Hukuk Komisyonu raporu da Meclis'te okundu. CHP'li üyeler red oyu verince rapor oy çokluğuyla kabul edildi. 

Riva Çayağzı C Tipi Mesire Alanı Düzenlemesi ihalesi hakkındaki Hukuk Komisyonu raporu, bütçe işi işletme kurulması hakkındaki hukuk komisyonu raporu da Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen komisyon raporları arasında yer aldı.

Bir sonraki meclis toplantısı 3 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.