Fahrettin Altun, Ankara'da düzenlenen 'Gazze'de Soykırım: Yeni Kanıtlar' paneline katıldı. Altun, düzenledikleri etkinliklerle İsrail'in saldırılarını 'savaş suçu' olarak kayıtlara geçireceklerini dile getirdi. İsrail'in Gazze'de sadece insanları katletmediğini, aynı zamanda kültürel bir soykırıma imza attığını belirten Altun, "İsrail, sadece Gazze'de yaşayan insanları toplu bir şekilde katletmiyor. Bölgenin manevi varlığını da yok etmek için kültürel bir soykırım yapıyor. Saldırıların başlamasından bugüne kadar, Gazze'de 194 cami ve 100 okul tamamen yıkıldı. 266 cami, 3 kilise ve 295 okul ise ağır hasar aldı. İsrail; kültürü, gelenek-görenekleri ve bütün hafızasıyla bir halkın varlığını külliyen ortadan kaldırmaya çalışıyor. Son günlerde İsrail'in sözüm ona 'güvenli bölge' diyerek insanları sürdüğü Refah bölgesine yönelik saldırıları, yürüttüğü soykırım politikasının apaçık bir örneğidir" diye konuştu.

'DUYARSIZLAŞIRSAK SUÇLARI NORMALLEŞTİRİRİZ'

İsrail'in katliamları gizlemek için büyük bir çaba sarf ettiğini kaydeden Altun, bu amaçla devlet eliyle kapsamlı bir dezenformasyon politikası sürdürüldüğünü söyleyerek, "Oysa nasıl ki İsrail'in normalleştirmeye çalıştığı vahşiliklerine, barbarlıklarına ve soykırım girişimlerine karşı duyarsız kalmamamız gerekiyorsa, aynı şekilde İsrail'in dezenformasyon kampanyalarına karşı da duyarsız olmamamız gerekir. Eğer duyarsızlaşırsak hakikatin ve doğruların yerini yalanlar ve kurgu haberler alır. Eğer duyarsızlaşırsak İsrail'in suçlarını normalleştirmiş, İsrail'in cezalandırılmasının önüne geçmiş oluruz" dedi.

'HAKİKAT BAYRAĞINI DALGALANDIRMAK EN ÖNEMLİ MİSYONUMUZ'

İletişim Başkanlığı olarak duyarsızlığa, unutkanlığa ve dezenformasyona karşı ilk günden itibaren teyakkuz halinde olmayı görev bildiklerini ifade eden Altun, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Daha adil bir dünya mümkündür' şiarını esas alarak, hakikat bayrağını dalgalandırmayı, en önemli misyonumuz olarak gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Başkanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz, İsrail'in dezenformasyonlarına tabiricaizse suçüstü yaptı. Yalanlarını tek tek ifşa etti ve İsrail'in cürümlerini, dezenformasyonlarını uluslararası kamuoyuyla paylaşarak doğrusunu gösterdi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in 200'e yakın dezenformasyonu deşifre etti" dedi.

'KATİL GİZLENMEYE ÇALIŞILMAKTADIR'

Batı medyasının bir kısmının da İsrail'in katliamlarını görünmez kılmaya çalıştığını söyleyen Altun, Batılı medya organlarının birçoğunda yaşanan çatışmaların İsrail'in bakış açısı ile aktarıldığını belirtti. Bu medya organlarının, İsrail'in yaptığı soykırımı örtbas etmek için farklı strateji ve taktikler uyguladıklarına dikkat çeken Altun, "Her şeyden önce ayrıştırıcı bir dil kullanıyorlar. Bu tür medya organlarında, Filistin halkı küresel çapta 'yabancı', 'öteki' ve 'geri kalmış' bir topluluk olarak lanse edilirken; İsrailliler ise 'ilerici', 'modern' ve 'Batılı' bir toplum olarak tasvir edilmektedir. İsraillilerin ölümleri İngilizce manşetlerde, 'cinayete kurban gitti' şeklinde yer bulurken, Gazze'de katledilen masumlar için 'öldü' ibaresi kullanılmakta ve katil gizlenmeye çalışılmaktadır. Filistinliler, bu şekilde Batılı medya organlarında insani vasfı olmayan varlıklar gibi tanıtılmaktadır. Böylelikle, bu haberleri okuyanların mazlumla özdeşlik kurması engellenmeye çalışılmakta, zalim görünmez kılınmaya çalışılmaktadır" dedi.

DHA