15 gönüllü öğrencinin katılımıyla Hırvatistan’da gerçekleştirilen Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında öğrenciler, ülkenin birçok şehir ve bölgesinde çeşitli faaliyetlerde bulundu.

İlk olarak Hırvatistan’ın İstria Yarımadasında bulunan Pazin şehrinde Hırvatistan’ın en eski yerel radyo kuruluşlarından biri olan ve bölgenin en çok dinlenen radyosu olan Istria Radyo’da canlı yayınına katılan gönüllüler, Hırvatistan’daki deneyimlerinden bahsederek dinleyicilere Türkçe temel kelimeleri öğretti.

Programın devamında Pazin Belediye Başkanı Renato Krulčić ile bir araya gelerek Pazin’de parkta ağaç dikimi gerçekleştiren öğrenciler, sonrasında 75 öğrencinin eğitim aldığı Pula Engelli Eğitim Okulunu ziyaret ederek okul yöneticileriyle birlikte çocuklar için Türkçe şarkı, oyun ve Türkçe temel sözcüklerin öğretildiği çeşitli faaliyetlere katıldı.

Pula İslam Birliği Merkezinin ziyareti kapsamında, Pula’da yaşayan Müslüman öğrenciler ile bir araya gelerek Hırvatistan ve Türkiye’de öğrenci hayatı ile ilgili tecrübe paylaşımında bulunan gönüllüler, Omisalj şehrinde bulunan 3. Yüzyıl Roma Döneminden kalma antik şehir Mirine Arkeolojik alanını ziyaret ederek sahil temizliği yaptı.

Karlovac şehrine bağlı Volnic-Topusko bölgesinde Karlovac Ormancılık Okulu öğrencilerinin katılımıyla toplamda 1000 çam, 10 kestane ve 1 dut ağacı dikilerek Hırvat-Türk Dostluk Hatıra Ormanı kuran gönüllüler sonrasında Sisak’ta faaliyet gösteren, günde 80 kişiye sıcak yemek dağıtımı yapan ve kısıtlı olanaklarla yaşlılara evde bakım hizmeti sağlayan Merhamet Yardımlaşma Derneği’nde bölgede yaşayan yaşlılara yönelik tansiyon ölçümü, kan şekeri ölçümü gibi temel sağlık taraması gerçekleştirdi.

Programa katılan gönüllülerden Yeditepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Dilara Nur Demir; Türkiye ve TİKA’nın Hırvatistan’da bu kadar çok ve çeşitli işbirliği yaptığı kurum ve kuruluş olmasından dolayı gururlandığını ifade etti.

Zagreb Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğrencileri ile bir araya gelen gönüllülerin programı Zagreb şehir turunun ardından sona erdi.