Son dakika haberine göre; Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisi yayınlandı. 1 saat 40 dakika süren MGK toplantısında.  'OHAL bir kez daha uzatılacak mı' sorusu yanıt buldu. Kritik toplantıda OHAL'in uzatılması için tavsiye kararı alındı. Yayınlanan bildiride,  "İdlib'deki görev başarıyla sürdürülüyor." denildi. MGK toplantısının ardından yapılan açıklama şöyle: 

'OHAL'İN UZATILMASI TAVSİYESİNDE BULUNULDU'

FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükümete, olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.

Türk hava sahasının IKBY'ye kapatılması ve İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın Merkezi Irak Yönetimi'nce devralınması sürecinin başlatılması hükümete tavsiye edilmiştir.

Merkezi Irak Yönetimi'nin, tüm ülkede anayasal egemenliğini tesis etmek üzere ve özellikle Kerkük'te attığı adımlar değerlendirilmiş, Irak'ın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına atfettiğimiz önem bir kez daha vurgulanmıştır. Merkezi Irak Yönetı̇mı̇nı̇n Kerkük'te yürüttüğü operasyonun, şehrı̇n son dönemde bozulmaya çalışılan demografı̇k yapısının, tarı̇hi derinliğine uygun şekilde tesisini de sağlamayı amaçlaması hususundaki hassasiyetimiz ve beklentimiz özellikle belirtilmiştir.

1 SAAT 40 DAKİKA SÜRMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MGK toplantısı, 1 saat 40 dakika sürmüştü.