Son dakika haberine göre Maliye Bakanı Naci Ağbal, Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine tazminat ödemelerinin yapıldığını bildirdi.

BAKANLIK TAZMİNATLARIN ÖDENECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

9 Haziran'da Maliye Bakanlığı'ndan Mavi Marmara açıklaması gelmiş, tazminatların en kısa sürede ailelere ödeneceği belirtilmişti.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şu ifadelere yer verilmişti:

"Dün sosyal medyada, bugün ise bazı gazetelerde yer alan ve Gazzehalkına yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisine yönelik İsrail birlikleri tarafından yapılan saldırı sonucu şehit olan vatandaşlarımızın yakınlarına verilecek tazminatın Bakanlığımızca ödenmediği ve devam eden davalarda hazine avukatları tarafından yapılan savunmalarda uygun olmayan ifadelerin kullanıldığı iddialarına ilişkin aşağıdaki açıklamaların yapılması zaruri görülmüştür. Öncelikle Mavi Marmara gemisine yönelik saldırı sırasında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ayrıca aynı saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza da şifalar ve sağlık temenni ediyoruz."