Türkiye'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda gün yüzüne çıkarılan terör örgütü PKK-PYD'nin savunma amaçlı kullandığı lego şeklindeki beton bloklarla ilgili güvenlik uzmanı Abdullah Ağar açıklamada bulundu. Ağar, ABD'lilerin Irak'ta icat ettiği "işgal kuleleri"ni, Afrin'de terör örgütü tarafından kullanıldığını belirtti. 

'HER TÜRLÜ SİLAH ATEŞLENEBİLİYOR' 

İşte Ağar'ın konuya ilişkin açıklamasından satır başları: 

'Daire şeklinde-lego gibi- üst-üste geçirilerek yapılmış. Bu modüler yapı, kulelerin çok kısa sürede inşa edilmelerini sağlıyor. İlk işgal zamanında Irak’ta görüldü. “Bu kulelerin bilinen adı: İşgal kuleleri!” 

Amerikalılar icat etti, şimdi Afrin’de PKK da kullanıyor. Kulelerde önceden hazırlanan mazgallar var ve bu mazgallardan tanksavarlar dahil her türlü silah ateşlenebiliyor. Kulelerin içine yine önceden hazırlanan merdivenleri vinçle tepeden koymuşlar. Toprak tabana yaklaşık 1,5-2 metrelik bir lego yerleştirip yanlardan toprakla beslemişler ve üzerine yine 1 veya 2 parça koyarak inşa etmişler.

Tüm parçalar önceden imal edildiği için kulelerin vinçle kurulmaları yaklaşık 2-3 saat. Kuleler ve mevziiler arası 600-700 metrelik beton hendekler var. Hendek betonları yine U profil. Önceden imal. Bu hendeklerin içinde motorsikle yada mobiletle gidilebiliyor. Türk Askeri geçen Mayıs’tan beri bu tahkimatı Obüs ve ÇNRA’larla vurmuş. Bir kısmı zarar görmüş, bir kısmı ayakta kalmış.

ALMAN MÜHENDİS İDDİASI

Ağar, teröristlerin Kandil ve buradaki beton koruganları, hendekleri yapmayı Alman mühendislerden öğrendiği iddiasını dile getirdi.