LYS tercih sonuçları açıklandı mı? ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Aylar süren YGS ve LYS maratonunun ardından sıra artık tercih sonuçlarının açıklanmasına geldi. Haziran ayında 5 oturum olarak gerçekleşen LYS'nin tercih sonuçlarının açıklanmasına çok kısa bir süre kaldı. ÖSYM, LYS sonuçlarının ilan edileceği tarihi ve saati açıkladı. LYS yerleşme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? LYS tercih sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? ÖSYM sonuç sayfasından açıklanacak olan tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İşte ayrıntılar...

LYS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? LYS TERCİH SONUÇLARI ÖSYM SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ÖSYM, 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarının 8 Ağustos'ta "https:/sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklanacağını bildirdi. ÖSYM'nin sosyal medya hesabı Twitter adresinden yapılan paylaşıma  göre, üniversite yerleştirme sonuçları 8 Ağustos'ta açıklanacak. ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasına göre LYS tercih sonuçları bugün saat 17.00'den sonra açıklanacak.

2017 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak. Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

ÜNİVERSİTEYE E-KAYIT ELEKTRONİK KAYIT NASIL YAPILIR?

LYS yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında ise 11-16 Ağustos tarihlerinde adaylar kazandıkları üniversite ve bölüme elektronik kayıt yapacaklar.
Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.
Öğrenciler E-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.