Geçen hafta önce görevden alındığı sonra istifa ettiği ileri sürülen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le ilgili süreç dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sorulmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise istifa veya görevden alma gibi bir durumun söz konusu olmadığını, Görmez'in farklı bir görev talebinde bulunduğunu belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu talebin Başbakan'la oturulup konuşulabilecek bir husus olduğunu söylemişti.

Edindiğimiz bilgilere göre, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul'da kurulacak olan Uluslararası İslam Üniversitesine geçmeyi talep etti.

Diğer taraftan, Diyanet İşleri Başkanlığına Karadeniz Teknik Üniversitesi rektör yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Emin Aşıkkutlu'nun atanmasının kesin olduğu ifade ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığındaki devir teslimin yarın da gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Memurlar.net

MEHMET GÖRMEZ KİMDİR?

2010 yılından 2017 yılına kadar Diyanet İşleri Başkanlığı görevini sürdürmüş ilahiyatçı. 17. Diyanet İşleri Başkanıdır.

Mehmet Görmez, 1959 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğmuştur. İlkokulu Nizip'te okudu, ortaokul ve liseyi Gaziantep İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenime başladı. Bir yandan yüksek öğrenimini sürdürürken, diğer yandan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak önce Kırıkkale'de Kur'an kursu öğreticiliği, ardından Ankara'nın değişik semtlerinde imam-hatiplik ve vaizlik görevlerinde bulundu.

1987 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenimini tamamlayıp Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalında yüksek lisans yapmaya başladı. 1988 yılında bir yıl süreyle Milli Eğitim Bakanlığının tahsis ettiği bursla Kahire Üniversitesinde inceleme ve araştırmalarda bulundu. 1990 yılında "Musa Carullah Bigiyef, Hayatı, Fikirleri ve eserleri" adlı tezi ile yüksek lisansını tamamladı ve doktora çalışmasına başladı. 1994 yılında "Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu" adlı teziyle doktorasını bitirdi. Ayrıca doktora çalışması, 1995 yılında Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Birincilik Ödülü aldı.