Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işsizlikle mücadele kapsamında yeni proje çalışmaları yapıyor. Konu ile ilgili olarak Türkiye İş Kurumu ise istihdam destekleme programları çerçevesinde işsizlikle mücadelesini devam ettiriyor.

İŞKUR'DAN İŞSİZLERE 54 TL DESTEK!

Türkiye İş Kurumu tarafından işbaşı eğitim programları veriliyor. Bu programlar sayesinde iş sahibi olamayan meslek edinemeyen vatandaşlar meslek sahibi oluyorlar ve ücretleri devlet tarafından ödeniyor.

Bu kapsamda istihdama katkıda bulunmak isteyen fakat nitelikli personel bulmakta zorluk çeken firmalar personel eğitme şansı buluyorlar. Böylelikle hem nitelikli personel bulmakta zorluk çeken firmalar hem de vatandaşların yüzleri gülüyor.

İLANLAR SENE BOYU GÜNCELLENİYOR

Türkiye İş Kurumu tarafından başlatılan İşbaşı Eğitim Programları kapsamında yayımlanan ilanlar İŞKUR E-ŞUBE üzerinden yayımlanarak sene boyunca güncelleniyor. Milli İstihdam Seferberliği kapsamında mevcut durumda bir çok İş Başı Eğitim Programı ilanı bulunuyor. Bu ilanlara başvuru yapacak olan adaylar "https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3" web adresini ziyaret edebilir ve ilanın detaylarını inceleyebilirler. 

Kamu personeli