Eskişehir Genel Müdür Selami Altınok, şehir girişinde bulunan polis noktası ziyaret ederek, vatandaşların ve görevli personelin bayramını kutladı. Polis memurları ise vatandaşlara çikolata ikramında bulundu. Altınok, sürücüleri yollarda dikkatli olmaları konusunda uyararak, tatilin ilk 5 gününde 45 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

EMNİYET VE JANDARMA VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR

Bayram trafiği hakkında konuşan Altınok, kazaların yaşanmaması için gayret edildiğine dikkat çekti. ‘Bizim önceliğimiz ceza yazmak değil’ diyen Altınok, konuşmasının bir kısmında şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın hassasiyetlerini üst seviye çıkarabilmek için gayret ediyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda gerekli katkı ve desteği veriyorlar. İyi geri dönüşümler alıyoruz. Bayramın sonunda arzu ettiğimiz yaşanılan acı tabloların en aza indirilmiş olarak bir bayram geçirmeye gayret ediyoruz. Her alanda emniyet ve jandarma personeli var gücüyle çalışıyor.”

'5 GÜNLÜK SÜREÇTE 45 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ'

Beş günlük verileri açıklayan Altınok, “Geçen yıllara oranlar çok büyük düşüşler var. Beş günlük süreçte 45 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu düşüşleri önemli görüyoruz. Ancak bizim tek bir insanımızın bile hayatını kaybetmesi bizim için çok büyük bir olaydır. Hiçbir insanın bu acıyı yaşamasını istemiyoruz. Bunun için ise elimizden gelen her gayreti gösteriyoruz” diye belirtti. Genel Müdür Altınok'a, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ile Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç eşlik etti.